Timișoara, sub asediul gunoaielor. Foto

gunoi centru1

Parcă niciodată Timișoara nu a fost invadată de atâtea gunoaie cum este în ultimul timp, cel puțin asta este părerea multor localnici.

CITEȘTE ȘI: Aqua-parcul din Sânnicolau Mare face valuri

Cam pe toate străzile stau maldăre de deșeuri, coșurile speciale lipsesc sau sunt mereu pline, iar multe persoane preferă să arunce gunoiul pe jos.
gunoi centru2
Parcul din spatele Castelului Huniade este o veritabilă groapă de gunoi.

CITEȘTE ȘI: Hoți fără scrupule, la Timișoara. A fost furată bicicleta unei persoane cu handicap locomotor

Zeci de kilograme de deșeuri zac vizavi de Cinema Studio, iar parcul din zonă a devenit nu doar depozit de gunoaie, ci și raiul tinerilor care vor să consume nestingheriți substanțe interzise.

gunoi centruCulmea, deși totul se întâmplă în buricul târgului, nimeni nu pare să observe animaliile de acolo.

Sancțiuni

Mulți dintre locuitorii Timișoarei, profitând încă de vremea bună, își fac curățenie prin gospodărie încercând să se debaraseze de lucrurile uzate sau își amenajează locuințele, ceea ce presupune, implicit, aruncarea molozului rezultat din astfel de activități.

CITEȘTE ȘI: ”Am BMW, fă!”

O parte dintre ei, însă, nu țin cont de regulile de civilizație, considerând că au dreptul de a-și depozita gunoaiele în orice loc de pe domeniul public.

CITEȘTE ȘI: Un primar din Timiș, în duet cu Dan Bittman

În ultimele 10 zile, polițiștii locali au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 lei persoanelor depistate că au abandonat resturi menajere în locuri inadecvate.
gunoaie 1
Totodată, au înmânat 126 de notificări către proprietarii și asociațiile de locatari prin care aceștia erau informați cu privire la legislația care trebuie respectată în privința protecției mediului și cu privire la sancțiunile pe care le riscă în cazul nerespectării actelor normative.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Timișoara, sub asediul gunoaielor. Foto

  1. Asa ma gandeam si eu saptamana trecuta, parca mizeria e la maxim de la o vreme. Cosuri de gunoi pe strazi exista in unele locuri, in altele nu. Asta insa nu rezolva problema saltelelor aruncate, a bucatilor de mobila sau a PET-urilor raspandite generos. Are si Primaria vina ei, dar gunoaiele din oras sunt aruncate acolo de cetateni.

  2. Situatia descrisa mai sus reflecta nivelul nostru de civilizatie, carevasazica nu exista… Daca timisorenii nu mai au nici un pic de respect fata de orasul lor, de concetatenii lor, de mediul ambiant, inseamna ca am ajuns la un punct mort. Amenzile nu folosesc la nimic, romanul (si implicit timisoreanul) e hot, se descurca, hai sictir, ‘te ma d-acilea, vezi de ale tale. Avem pretentii de Capitala Culturala Europeana, vrem sa ne respecte strainatatea. Si noi, ce facem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *