Dona Arnakis expune în spaţiul Fundaţiei „Calina”

În spaţiul Fundaţiei „Calina” din strada Mărăşeşti nr 1-3 va avea loc joi, 4 octombrie, la ora 18, vernisajul expoziţiei intitulate „The Method Was Yesterday”, semnată de Dona Arnakis (foto) şi curatoriată de Liviana Dan.

CITEȘTE ȘI: Cum arată casa care costă 1.000 de euro! Are 75 de metri pătrați și rezistă la cutremure și incendii

„Tehnic, ce propune Dona Arnakis este o instalație site – specific, bazată pe desen. Teoretic, din poziția de povestitor, artista diseminează imagini despre viață – un statement grafic intuitiv, o captură despre realitatea privată.

O simplă existență plină de viață, puțin clasică, puțin tradițională, primește printr-un transfer direct de subiectivitate caracterul enigmatic al postromantismului.

Calea inteligentă de a reflecta acest act genuin se transformă în temă și metodă. Precis apare mereu o imagine, de cele mai multe ori strălucitoare, care fascinează.

CITEȘTE ȘI: S-a încheiat procedura de alegeri la fosta RATT. Cine e noul preşedinte

Tema recurge la o listă scurtă: animale din junglă și din curtea casei, plante extravagante și florile bunicii, fructe și pardoseli elegante, daydreams, corpul ca structură, bijuterii indiscrete – o pisică doarme pe calorífer, o libelulă zboară deasupra unei cești cu cafea…

Cărbunele poros provoacă umbre circulare și un joc care rupe lumina. Desenul este pur, circumspect uneori. Metoda rămâne un exercițiu de independență”, subliniază Liviana Dan, adăugând că expoziţia va putea fi vizitată de timişorenii iubitori de artă până în 15 noiembrie.

Dona Arnakis a absolvit Universitatea de Vest, Timișoara, Facultatea de Arte și Design, Departamentul de grafică și Departamentul de sculptură, 2018, a urmat între 2016 și 2017 programul „Erasmus” la Universitatea Aristotle din Thessaloniki, Grecia, și a primit la Gala absolvenților Premiul „Fundației Calina”, la specialitatea sculptură.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns