Dominic Fritz: „Timișoara Capitală Culturală 2023 a căpătat o nouă urgență nu doar pentru noi, ci pentru întreaga Europa”

Dominic Fritz: "Timișoara Capitală Culturală 2023 a căpătat o nouă urgență nu doar pentru noi, ci pentru întreaga Europa"

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a arătat, într-o postare pe Facebook, că programul cultural al Timişoarei 2023, anunţat luni, va reuni peste 2.500 de artişti, 30 de evenimente în medie săptămânal, 12 festivaluri de muzică, de la baroc la rock, peste 15 festivaluri tematice de la teatru la circ, iar în Piața Operei va fi o grădină verticală gigantică.

„Azi am prezentat programul cultural al Timișoarei 2023.
Peste 2.500 artiști.
30 de evenimente în medie pe săptămână.
12 festivaluri de muzică, de la baroc la rock.
O grădină verticală gigantică în Piața Operei.
Peste 15 festivaluri tematice, de la teatru la circ.

Câteva sute de proiecte și evenimente care se vor întâmpla în școli și parcuri, în piețe și librării.

Laureați Nobel de literatură precum Orhan Pamuk sau Olga Tokarczuk. Peter Sloterdijk, poate cel mai cunoscut și discutat filosof european al momentului. Corul de copii Singing Molenbeek din Bruxelles, compania de dans Chameleon Company din Manchester, celebra companie de teatru Rimini Protokoll, orchestre din Gera și Köln.

Artiști români cunoscuți în întreaga lume: Brâncuși, Brauner, Cristian Măcelaru, Gabriel Bebeșelea, Andrei Șerban, Adina Pintilie, care a reprezentat România în cadrul Bienalei de Artă Contemporană de la Veneția.

Timișoara Capitală Culturală 2023 a căpătat o nouă urgență nu doar pentru noi, ci pentru întreaga Europa. Acum e nevoie ca povestea Timișoarei, cu spiritul ei de inovare, cu diversitatea sa și curajul său, să se audă peste granițele țării și să inspire, aici și peste tot unde se poartă marile dezbateri despre viitorul Europei.

Anul viitor este o șansă istorică pentru oraș, dar și pentru România. Este șansa transformării noastre ca oraș, comunitate și țară. Și aș vrea ca peste ani să ne uităm înapoi la anul 2023 și să spunem că acest titlu nu a transformat doar viața culturală a orașului, ci a transformat întreg orașul.

Luminăm orașul! Light up, Timișoara!”, a menționat Dominic Fritz.

CITEŞTE ŞI: Anchetă la Casa de Asigurări de Sănătate Timiș: o directoare semnează contracte cu unități sanitare care cumpără consultanță de la firma soțului ei

Foto: Facebook/ Dominic Fritz


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *