Dominic Fritz: „În intervenția de azi la radioul public al Austriei le-am spus despre greșeala imensă pe care a făcut-o, ieri, guvernul lor”

Dominic Fritz: "În intervenția de azi la radioul public al Austriei le-am spus despre greșeala imensă pe care a făcut-o, ieri, guvernul lor"

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a avut vineri pe Facebook o primă reacție după ce Austria a blocat joi aderarea României la Spațiul Schengen.

„În intervenția de azi la radioul public al Austriei, le-am spus despre greșeala imensă pe care a făcut-o ieri, guvernul lor.

Nimeni, la noi, nu poate înțelege decizia arbitrară a guvernului austriac, deși România îndeplinește clar condițiile de aderare, lucru necontestat de nimeni. Guvernul austriac a împiedicat practic de unul singur accesul la Schengen.

Senzația este că nu suntem considerați cu adevărat cetățeni europeni și că există europeni care, cu un veto, scos așa din buzunar, pot pur și simplu să blocheze viitorul altor europeni.

De aceea, decizia guvernului federal austriac este un lucru foarte periculos din punct de vedere politic pe termen lung pentru Uniunea Europeană”, a scris Fritz pe rețeaua de socializare.

CITEȘTE ȘI: Un fost primar al unei comune de lângă Timișoara ocupă de nouă luni fără drept funcția de consilier local

Captură foto: Facebook/ Dominic Fritz 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *