Dominic Fritz folosește ilegal primăria pentru a face propagandă prin administratorii de imobile

Dominic Fritz folosește ilegal primăria pentru a face propagandă prin administratorii de imobile

Dominic Fritz folosește ilegal primăria pentru a face propagandă prin administratorii de imobile

Weekend încărcat la manifestările „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă, care, între 6 și 8 octombrie 2023, comprimă peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin, dar și în Piața Operei.

Timp de trei zile, publicul timișorean este invitat să se bucure de un program bogat și complex: concerte, spectacole de teatru, expoziții, competiții sportive, instalații de lumini, dar mai ales să redescopere orașul. Asta susțin organizatorii.

Mișcarea este una strategică, pentru că astfel, profitând de vremea încă bună, Primăria Timișoara și Centrul de Proiecte pot bifa foarte multe evenimente, în doar trei zile, pentru a încerca să umple agenda asumată prin programul Timișoara CEaC 2023.

Dacă alți actori implicați, precum Asociația Timișoara 2023 (2021 – după cum apare încă în anumite documente și afișaje), Consiliul Județean Timiș dar și operatori privați au popularizat, contra cost, evenimentele prin afișaj stradal, mass media dar și pe rețelele de socializare, Primăria Timișoara folosește infrastructura instituției publice.

Operațiunea cât se poate de clandestine a fost dată în vileag de un mesaj de invitație și mobilizare a oamenilor, prin intermediul…administratorilor de imobile.

Cum a putut primăria să realizeze acest model de comunicare subterană, de tip “underground”? Mesajul inițial, în formatele PDF și DOCX, a fost diseminat prin email și WhatsApp chiar din interiorul primăriei, mai exact de la Compartimentul Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei Timișoara, care “funcționează ca și compartiment distinct în cadrul Direcției Secretariat General a Primăriei Timișoara, începând cu data de 02.09.2019”, conform portalului oficial al instituției..

Mesajul de mobilizare, plecat din interiorul primăriei, retransmis către membri și simpatizanți USR, dar și către unii administratori de imobile și firme de administrare, care sunt în baza de date a Compartimentului Asociații de Proprietari din primărie, nu este semnat sau asumat și nici nu are vreun antet.

Administratorilor de imobile li se indică să îl trimită către peședinții de asociații de bloc dar și către populație, în general. Suportul tehnic este și el asigurat, administratorii și firmele de administrare având posibilitatea să obțină fișierul în Word dacă nu pot deschide fișierul PDF.

Conținutul mesajului de mobilizare este următorul:

“Începând de astăzi, orașul este în sărbătoare.

Vă invităm să petrecem, împreună, acest weekend al comunității, să ne bucurăm de Capitala Europeană a Culturii, de oamenii și de locurile ei. Timp de trei zile, între 6 și 8 octombrie, vor avea loc peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, de-a lungul Canalului Bega, în cartierele Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin:

– concerte: de la ska și hip-hop, la jazz, muzică simfonică, rock sau electro; în program îi găsiți pe Dubioza Kolektiv, Spike, Brigada D vs Qinta Spartă, Toulouse Lautrec, DJ Dox, Domino, AnonimTM;

– expoziții și instalații artistice care vor pune în lumină vecinătăți și comunități de-a lungul Begăi;

– sport: baschet, handbal, escaladă și sporturi nautice, pe Bega și în apropierea malurilor ei;

– tururi ghidate: (re) descoperim Timișoara și poveștile ei.

Timișoara 2023 – Celebrarea orașului (timisoara2023.eu) este un festival al bucuriei, unic prin abundența și diversitatea evenimentelor, finanțat de Municipiul Timișoara, coordonat și organizat de Centrul de proiecte.

Programul complet îl găsiți aici: http://celebrare.timisoara2023.eu/program .

Veniți împreună cu familia, prietenii, vecinii să ne bucurăm de frumusețea și diversitatea orașului și bineînțeles, contăm pe dumneavoastră să trimineți această invitație mai departe către asociațiile de proprietari pe care le aveți în administrare.

Vă mulțumim anticipat pentru sprijinul dumneavoastră în a transmite către comunitate acțiunile desfășurate în cartierele Timișoarei, de care beneficiază concetățenii noștri.

Ne vedem pe Bega!”

Ambele link-uri active din textul propagandistic, plecat din biroul Compartimentului Asociații de Proprietari din primărie, duc către site-ul de internet al evenimentului organizat de către Primăria Timișoara.

Nimic despre celelalte evenimente din acest weekend, dar organizate de alte entități: Asociația Timișoara Capitală Culturală sau CJ Timiș, care au plătit pentru a-și promova legal și pe canale publice evenimentele pe care le organizează între 6 și 8 octombrie 2023.

Și pentru ca dovada să fie fără vreun dubiu că Dominic Fritz folosește instituția publică și angajații acesteia pentru a face reclamă într-un mod neortodox, în proprietățile documentului original apar ca și autor Daniela Liliana Tuleu, consilier principal la Primăria Timișoara, iar ultima editare a documentului a fost făcută de Monica Schneider, consilier personal al primarului Dominic Fritz.

Tot din analiza proprietăților documentului original reiese că acesta a fost creat pe 6 octombrie 2023, la ora 11:46, de pe un calculator din clădirea primăriei.

autori proprietati document

La ora 13, documentul a fost trimis pe grupuri de email și WhatsApp către administratorii de imobile.

Angajații Primăriei au folosit abuziv și ilegal baza de date cu administratori și firme de administrare de imobile pentru a transmite acest mesaj.

Nu putem spune din dispoziția cărui superior, dar ce se poate spune cu certitudine e că acest Compartiment Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei Timișoara are un cu totul alt obiect de activitate:

“Legea 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, prin art.10 reglementează obligativitatea autorităţilor administraţiei publice locale de a organiza, în cadrul aparatului de specialitate al primarului, un compartiment specializat în sprijinirea, îndrumarea şi controlul asociaţiilor de proprietari, în vederea îndeplinirii scopurilor şi sarcinilor ce le revin în administrarea condominiilor, conform reglementărilor în vigoare.

Primăria a avizat găurirea unui bloc din centrul Timişoarei fără acordul locatarilor, pe o solicitare care prevedea alte lucrări


Prin compartimentele prevăzute se asigură verificarea și îndrumarea metodologică a asociațiilor de proprietari, se realizează, la cerere sau în mod proactiv, informarea asociaţiilor şi proprietarilor din condominii cu privire la cadrul normativ aplicabil în organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.”

Întrebarea legitimă este cine are autoritatea și controlul asupra acestor diseminări de anunțuri, acum dar mai ales atunci când se va intra oficial în campania electorală din 2024 și în special în ziua votului pentru funcția de primar al Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Dominic Fritz folosește ilegal primăria pentru a face propagandă prin administratorii de imobile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *