Doliu în muzica românească! A murit Leo Iorga

leo iorga

Este zi de doliu în lumea artiștilor. Leo Iorga, solistul trupei Compact, a încetat din viață. Ar fi împlinit 55 de ani peste o lună. Leo Iorga a murit după mai mulți ani de luptă cu o boală cruntă la plămâni.

Iorga a învins cancerul depistat în 2011, dar boala a recidivat. La începutul anului a fost anuțat de medici că are o tumoră în stadiul 3-4 la singurul plămân rămas.

Artistul ajunsese recent în spital, din nou, după ce o pneumonie pe care a avut-o a recidivat. El era imobilizat în scaunul cu rotile și nu mai putea să meargă.

„A revenit o pneumonie care credeam ca s-a stins, in august o facuse, cand s-a operat la picior. De atunci el n-a mai putut sa mearga. Am inceput voiajul prin spitale, sa spunem, la Urgente, la Marius Nasta, Sf. Luca. Din 12 august am umblat numai prin spitale”, a explicat recent Paula Iorga, soția sa.

CITEȘTE ȘI: Vremea schimbă, din nou, foaia. Ce ne așteaptă după valul de frig care s-a abătut peste vestul țării

Leo Iorga a cântat alături de alte mari nume ale rock-ului românesc, printre care Adrian Ordean, Vlady Cnejevici şi regretatul Teo Peter. De-a lungul carierei, a schimbat mai multe trupe. În perioada 88 – 96, Leo Iorga a făcut parte din ceea ce Florian Pittiş a numit ,,formula de aur a trupei Compact”.

Leo Iorga şi-a început cariera muzicală la vârsta de 14 ani. Pe vremea aceea, era toboşar în trupa liceului ,,Ioan Slavici”. În următorii ani a colaborat cu formaţia ,,Pacific”, pentru ca în 1988 să cânte alături de trupa ,,Cargo”. Atunci a lansat mai multe hituri, printre care: ,,Brigadierii”, ,,Povestiri din gară” şi ,,Erata”. A făcut apoi parte din ,,formula de aur a trupei Compact”, între anii 1988 şi 1996, alături de Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Langhia şi Leluţ Vasilescu.

Împreună cu trupa Cargo, Leo Iorga a participat la mai multe festivaluri din ţară şi străinătate. A cântat pe aceeaşi scenă cu nume celebre ale rock-ului mondial, cum ar fi Uriah Heep, Jethro Tull şi Nazareth.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.