Doi români, morți în Grecia după o furtună teribilă

furtuna grecia

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki) s-a prăbuşit în urma unei furtuni puternice. Alte patru persoane au murit, iar zeci au fost rănite în urma intemperiilor care au afectat miercuri seara nordul Greciei, unde autoritățile au declarat stare de urgență.

Doi cetăţeni cehi în vârstă au fost ucişi după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau, tot în Halkidiki, iar alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea.

CITEȘTE ȘI: Morții Timișoarei sunt îngropați sub munți de gunoaie. Video!

Autoritățile au declarat stare de urgență în Halkidiki, în urma furtunilor puternice din regiune care au provocat căderea copacilor, a stâlpilor de electricitate și la blocarea drumurilor. Până acum au fost înregistrate 6 morți și cel puțin 30 de persoane rănite, conform hotnews.ro

„Este prima dată în cariera mea de 25 de ani când trăiesc așa ceva”, a declarat Athansios Kaltsas, directorul unui centru medical din Nea Moudania, unde multe dintre persoanele rănite sunt în prezent tratate.

Potrivit lui Kaltsas, pacienții aduși la clinică au vârste cuprinse între 8 luni și 70 de ani. Unii au suferit răni în zona capului, fiind prinși sub copaci sau alte obiecte dărâmate de furtună.

Pompierii au anunțat că au fost salvate 30 de persoane din clădiri, iar echipajele din afara regiunii sunt pe poziții, în cazul în care va fi nevoie de ajutor pentru intervenții.

Condițiile meteo atât de severe sunt extrem de neobișnuite pentru Grecia în această perioadă a anului, a afirmat meteorologul Klearxos Marousakis. Au fost anunțate ploi în regiune și joi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns