Morții Timișoarei sunt îngropați sub munți de gunoaie. Video!

buziasului delta

Imaginile șocante surprinse de ziarul nostru în trei dintre cimitirele orașului demonstrează că primăria este complet depășită de situație

Timișorenii care merg regulat în cimitirele Timișoarei, la mormintele celor trecuți la cele veșnice, sunt întâmpinați de munți de gunoaie formați în principal din coroane de flori putrezite, dar nu numai, și de un miros mai mult decât neplăcut. Priveliștile sunt revoltătoare și nu necesită prea multe comentarii, știut fiind că o imagine face cât o mie de cuvinte.

Câteva explicații sunt, totuși, necesare

Fiindcă ultimul contract dintre proprietara cimitirelor din oraș, Primăria Timișoara, și firma care se ocupase până atunci de prestarea de servicii și de activitățile necesare exploatării și întreținerii cimitirelor de pe Calea Buziașului, Calea Șagului și strada Rusu Șirianu expirase în 31 decembrie 2018, municipalitatea a demarat, în ianuarie 2019, procedura de achiziție directă a serviciilor enumerate mai sus, fiind desemnată o altă firmă drept câștigătoare. Fostul concesionar a solicitat în instanță anularea rezultatului procedurii achiziției directe, iar Tribunalul Timiș i-a dat, în luna mai, câștig de cauză. La recurs, însă, la începutul lunii iulie, Curtea de Apel Timișoara a casat sentința instanței de fond și a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la tribunal, așadar procesul se reia de la început.

În tot acest răstimp, din informațiile noastre, vechiul concesionar a rămas în cele trei cimitire și se ocupă, în continuare, de înhumarea decedaților, chiar și în absența unui contract încheiat cu municipalitatea.

Dacă operațiunile de înhumare a timișorenilor trecuți la cele veșnice continuă și în contextul acestui vid legislativ, în schimb, golirea deponeelor din cele trei cimitire a rămas de izbeliște. Cum prețul ridicării gunoiului este unul destul de ridicat, este de la sine înțeles că vechiul concesionar ajuns în dizgrația municipalității nu-și permite să plătească sume mari din propriul buzunar pentru această operațiune, fără să aibă garanția că le va și recupera, în timp ce Primăriei Timișoara, proprietara tuturor cimitirelor orașului, pare să nu-i pese câtuși de puțin de halul în care au ajuns aceste așezăminte.

Din luna aprilie 2019, municipalitatea nu s-a mai ocupat de golirea gunoaielor din incinta celor trei cimitire menționate mai sus, astfel că deponeele dau de mult pe dinafară de pline ce sunt, iar grămezile de coroane uscate au început să fie depozitate pe alei și prin alte colțuri ale cimitirelor. Ba, mai mult, au început să se producă și incendii în munții de gunoaie, săptămâna trecută pompierii fiind solicitați să intervină la cimitirul din Calea Șagului. Indiferent că are unul sau o sută de procese pe rol având ca subiect achiziția publică despre care vorbeam, Primăria Timișoara nu poate lăsa munții de gunoaie să sufoce așezămintele în care rudele și prietenii timișorenilor își dorm somnul de veci! Înainte de a arunca sume imense pe studii de fezabilitate având ca subiect fântâni cântătoare sau linii de metrou, municipalitatea ar trebui să se ocupe de chestiuni stringente. Așa cum este și eliminarea munților de gunoaie din cimitirele orașului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Morții Timișoarei sunt îngropați sub munți de gunoaie. Video!

 1. Primaria nu are nici o jena sa incaseze taxe pe morminte, dar le-a scapat amanuntul ca acesti bani sunt pentru intretinerea cimitirului.

 2. Este o bataie de joc tipic romanaeasca!!!
  Noi sa platim taxele de cimitir … ei sa isi bata joc de noi.
  Bataie de joc este si cu locurile de veci … au ajuns sa sape morminte inclusiv pe carari. La mormantul familiei mele, in cimitirul Rusu Sireanu, au sapat cu mult tupeu, un mormant pe locul verde din fata mormantului…. abia mai am loc sa stau in fata mormantului. Cu mult tupeu mi-au desfiintat si jardiniera cu flori si au pus-o in lateralul mormantului unde, la fel, abia mai am loc sa stau si sa curat mormantul. Cand vrei sa vorbesti cu administratorul cimitirului nu ai cu cine.

 3. nici raspunsul meu nu va ajuta,dar problema cu gunoiul in CIMITIRE este o problema foarte veche,de exemplu si in Fratelia,este particular dar asta nu schimba nimic,TAXE da si gumoiu este ca un munte!!

 4. cît mai costă un loc în cimitir dar groparii dar nu în ultimul rînd popii ? să nu mai mori.

 5. Comentariul postat de roaba domnului satan nu a fost publicat de moderatorul site-ului, întrucât conţinutul injurios nu avea legătură cu subiectul acestui articol!

 6. Un articol foarte util, scris foarte frumos de cel mai bun ziarist din Banat, ne aduce aminte de omenie și de lipsa de omenie.
  Toată lumea cu suflet de bun creștin se oripilează la citirea acestei relatări despre o situație excepțională, cum numai pe vremea războaielor se mai poate întâlni. Dacă morții lui robu erau în Buziașului atunci cimitirul era curat.
  Dar cum situația e alta iar șpaga de la morți nu e există, totul stă cum s-a stabilit, de marele conducător pletos.
  O rușine, data viitoare la vot: fără pletos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *