Doi oameni de afaceri, cooptaţi în conducerea clubului ACS Poli Timişoara

popa 3

După renunţarea la mijlocaşul croat Josip Soljici, următoarea decizie a noului preşedinte polist Radu Birlică a fost cooptarea în club a oamenilor de afaceri Virgil Tornoreanu şi Cristea Opria, susţinători ai prim-divizionarei timişorene antrenate de Ionuţ Popa, Opria având şi calitatea de impresar.

cristea opriaÎnlocuitorul lui Sorin Drăgoi şi-a propus să contacteze şi alţi oameni care ar putea ajuta financiar greu-încercata echipă în alb-violet. Totodată, Birlică a dezvăluit că fostul preşedinte Drăgoi va rămâne în cadrul clubului.

„Mă onorează această ofertă, având în vedere prestigiul pe care îl are Poli Timişoara în România. Consider că prin performanţele obţinute în 2017, salvarea de la retrogradare, calificarea în finala Cupei Ligii, accederea în semifinalele Cupei României, inclusiv clasarea pe locul al nouălea în acest moment, obţinute şi prin munca şi profesionalismul dovedite de mine la Poli, era momentul unei continuităţi în administrarea clubului.

virgil tornoreanuVreau să-i mulţumesc domnului primar Nicolae Robu pentru încredere şi Consiliului Director pentru numire. Totodată, după învestirea mea în funcţie, am mers pe ideea că în cadrul clubului şi alături de el trebuie să ajungă oameni de afaceri de succes din Timişoara care au susţinut clubul. De aceea, i-am cooptat personal pe domnii Virgil Tornoreanu şi Cristea Opria. De-acum încolo, vom face echipă şi alături de ei.

De asemenea, în perioada următoare voi avea mai multe discuţii cu oameni importanţi din mediul de afaceri din oraşul nostru. Pe această cale, vreau să le mulţumesc pentru susţinerea financiară din acest an, în care am colaborat bine cu ei în calitate de vicepreşedinte şi să-i cooptez pe viitor în cadrul clubului Poli Timişoara.

Domnul Drăgoi va rămâne în cadrul clubului. Alături de domnia sa am depus o muncă eficientă, iar pe ideea aceasta consider că din punct de vedere moral trebuia să rămână pentru continuitate şi pentru a da o încredere clubului şi susţinătorilor lui. Îmi doresc să fie mai departe la fel de eficient alături de noi.

Situaţia economică este una pe care o ştie toată lumea. Neobţinându-se finanţare locală, deoarece legea are anumite specificări care trebuie respectate, vom merge mai departe pe contracte de sponsorizare şi publicitate, respectiv, drepturi TV. Nu este o situaţie grozavă, dar nici nu suntem în situaţia pe care unii vor să o promoveze, cum că Poli Timişoara este în pericol. Suntem mai bine decât multe echipe de Liga I în ceea ce înseamnă datoriile. Încercăm stabilizarea situaţiei financiare.

radu birlica 1Îmi doresc ca echipa să termine în primele opt poziţii acest campionat. Este obligatoriu pentru viitor ca Poli Timişoara să joace fotbal şi ne clasăm cât mai sus în campionat. Trebuie arătat un respect total pentru o echipă şi un staff care se salvează cu minus 14 puncte. Prin această reuşită, toţi de la Poli merită nota 10. Iar începutul de campionat a fost unul bun, deşi se poate mai bine. Îmi plac victoriile, mai puţin remizele sau înfrângerile”, a declarat Radu Birlică.

Acesta îşi doreşte ca juniorii polişti să facă pasul spre prima echipă:

„Voi implementa o singură politică, una la care ţin foarte mult, promovarea tinerilor din centrul nostru juvenil. Ei sunt viitorul clubului, iar cei valoroşi vor juca sută la sută în Liga I. Această politică, de a evolua cu tinerii în Liga I, o voi impune şi staff-ului tehnic. Este obligatoriu să înţelegem cu toţii că doar prin valorile locale, crescute în spiritul alb-violet, putem salva acest club. Voi fi foarte riguros în ceea ce priveşte centrul de copii şi juniori şi voi face tot posibilul ca tinerii de la Poli să beneficieze de condiţii bune de pregătire. Totodată, încercăm să implementăm o soluţie cu un tutore din cadrul clubului, ca tinerii să nu mai plece şi să fie influenţaţi de diverşi factori externi”.

Radu Birlică s-a întâlnit cu Adrian Neaga şi a confirmat că fostul internaţional îşi va continua munca începută în toamna trecută la ACS Poli Timişoara:

„Am purtat o discuţie cu domnul Neaga, nu s-a pus problema unei demisii. L-am adus la Poli Timişoara şi l-am susţinut. Îmi doresc să fie mai departe aici şi să mă ajute şi mai mult de-acum încolo. El cunoaşte problemele jucătorilor şi vreau să fie acel liant între conducere şi jucători, să fie un element benefic pentru club”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Doi oameni de afaceri, cooptaţi în conducerea clubului ACS Poli Timişoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *