Locuinţele din zona Timişoarei s-au ieftinit. Cele mai noi preţuri

imobiliare 2

Preţurile de strigare ale locuinţelor din Timişoara, aflate în creştere constantă pe aproape tot parcursul anului, s-au mai calmat în noiembrie. Luna trecută s-a consemnat, mai precis, o reducere cu 0,6 la sută a prețului mediu solicitat de vânzători.

Astfel, după ce în octombrie media era de 1.140 de euro pe metru pătrat, în noiembrie s-a ajuns la 1.133 de euro/mp, potrivit monitorizării realizate de cel mai accesat portal naţional de profil, imobiliare.ro.

La apartamentele vechi din Timişoara s-a înregistrat o ieftinire semnificativă, cu 0,9 procente mai exact, de la 1.141 la 1.131 de euro pe metru pătrat util.

În schimb, prețurile locuințelor din cadrul noilor ansambluri rezidențiale construite în ultimii ani în oraşul de pe Bega au consemnat doar o scădere ușoară, de 0,1 la sută, de la 1.138 la 1.137 euro pe metru pătrat util.

Scăderi ale preţurilor afişate s-au semnalat și în alte mari orașe precum București și Iași. Analiștii pieței pun ușoarele ieftiniri pe seama efectului conjugat al aprecierii euro în raport cu moneda națională și al creșterii ratei medii a dobânzii la creditele în lei.

În Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa, piaţa rezidenţială a evoluat, însă, puţin diferit pe parcursul lunii noiembrie, prețurile unităților locative continuându-și trendul ascendent, dar cu plusuri aproape neglijabile în dreptul prețurilor afişate de proprietari.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Locuinţele din zona Timişoarei s-au ieftinit. Cele mai noi preţuri

  1. De acum urmeaza scaderea puternica a preturilor locuintelor. Bani putini in piata, bancile nu mai pot da credite usor, oamenii nu mai iau credite sa fie sclavii bancilor pe o perioada de 30 de ani si sa plateasca impozite la stat pentru un apartament care inca nu este al lor. Unde mai pui si exodul ramanilor in occident cei care pot lucra…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.