Doi militari din vestul țării, răniți în Afganistan

militari 5

În urma exploziei, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman. Starea lor este stabilă, anunță MApN. Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni.

BUCUREȘTI. Cei doi militari fac parte din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions”. Cei doi au fost răniți miercuri, 21 octombrie, în Afganistan, în jurul orei 19:32, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat, anunță MApN.

Potrivit MApN, militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană.

“Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații. Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, sunt în legătură permanentă cu comanda Batalionului 191 Protecția Forței și urmăresc evoluția stării de sănătate a militarilor răniți”, se arată într-un comunicat remis de MApN.

foto: MApN

aradon


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Doi militari din vestul țării, răniți în Afganistan

  1. Și ce păzesc românii în Afganistan? Patria? Nu, ci interesele altora, începând de la câmpurile cu mac. Țuțări americani… NATO am vrut, NATO avem și o să ne iasă pe nas pupincurismul. Pentru cei care vin schilozi din Afganistan le vom plăti din greu vindecarea și pensia. La cât puroi politic avem în Parlament și Guvern, nici nu e de mirare…

  2. Din cele cunoscute in istoria sa,Poporul Roman este un popor crestin ,iubitor de pace,iar Romania Nu se afla in stare de razboi cu nici o tara din lume.! Cine i-a trimis pe acesti „mercenari” ai Armatei Romane(cat a mai ramas) sa moara in Afganistan sau aiurea ? Daca o fac pentru bani, nu pentru Patrie, e imoral !

Lasă un răspuns