Apel pentru combaterea pirateriei din industria muzicală

Pirateria din industria muzicală a ajuns la cote de nebănuit, dezechilibrând foarte mult balanța din acest sector. Astfel, artiștii și producătorii au ajuns ”vioara a doua”, fiind eclipsați de așa-zișii ”funcționari muzicali” care profită de legislația extrem de permisivă și încasează câștiguri fabuloase de pe urma prestațiilor artistice ale primei categorii menționate.

Legea drepturilor de autor pare a nu mai corespunde situației actuale de pe piața muzicală, când libertatea excesivă duce la anomalii mari în cadrul sistemului. Practic, artiștii au ajuns la mâna acestor funcționari muzicali, care profită de vidul legislativ și realizează venituri consistente din activități care nu au legătură cu producția și creația muzicală. Aceștia filmează diverse evenimente, îndeosebi nunți și botezuri, încarcă muzica pe diferite canale online și încasează sume uriașe, profitând de legislația foarte permisivă.

Artiștii sunt cei mai afectați de această situație, ei fiind acum în imposibilitatea de a se mai bucura financiar de propriile creații. De aceea, breasla artiștilor este hotărâtă să solicite ferm schimbarea legislației în domeniu, în sensul adoptării unei ordonanțe de urgență  a guvernului, care să stopeze pirateria. Antonela Horga, vicepreședintele unei asociații care încurajează promovarea muzicii și a artiștilor, spune că se va depune un proiect în acest sens, astfel încât  muzica să-și recapete rolul educativ în detrimentul intereselor strict financiare, așa cum se întâmplă tot mai mult acum.

Proiectul noului act normativ ar putea fi extins și în alte sectoare care au efecte nocive în plan social, unul dintre acestea fiind difuzarea în mediul online a unor acte violente, care produc multe vizualizări.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Apel pentru combaterea pirateriei din industria muzicală

  1. exemplu Loredana 3 august 2019Ziua TM,concert , onorariu 15.00 euro, plateste Primaria TM ( adica cetatenii), dupa exact o saptamana aceeasi Loredana, Ziua CJ, concert, onorariu 15.000 euro, plateste CJT, decembrie trastariu 8000 euro, andra 15.000 euro, cateva exemple de cheltuire bani publici, asta trebuie schimbat in legislatie, prestezi, spectacol cu bilet

Lasă un răspuns