Doar 12% din suprafața județului Timiș este împădurită. Subprefectul face apel la primari să găsească terenuri care pot fi împădurite

Doar 12% din suprafața județului Timiș este împădurită. Subprefectul face apel la primari să găsească terenuri care pot fi împădurite

Doar 12% din suprafața județului Timiș este împădurită, iar ținta este să ajungă la 30% pentru a combate deficitul de pădure. Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, le-a cerut primarilor din județ să identifice acele terenuri care sunt deteriorate și care ar putea fi transformate în pădure, transmite Rador.

O altă variantă pentru creșterea zonelor verzi ar fi și înființarea perdelelor forestiere. Timișul are una singură în tot județul, în zona Hergheliei de la Izvin, realizată în urmă cu mai bine de 7 ani, mai spune Ovidiu Drăgănescu.

CITEȘTE ȘI: Automarfar încărcat cu 22 tone de deșeuri din Polonia, oprit la intrarea în România, într-o vamă din vestul țării – Renaşterea bănăţeană (renasterea.ro)

Perdelele forestiere trebuie realizate, potrivit legii, mai ales acolo unde există trafic intens. Ele protejează șoselele de înzăpeziri, funcționează ca o barieră împotriva poluării și atenuează zgomotul produs de mașini.

Sursa foto: World Wide Fund

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *