Disponibilizaţii de la Nestlé Timişoara îşi vor muta protestul în Elveţia!

Salariaţii de la fabrica Nestlé din Timişoara, care urmează să fie puşi pe liber peste mai puţin de două luni, nu au reuşit să ajungă la un consens cu patronatul în privinţa compensaţiilor băneşti.

CITEȘTE ȘI: Geantă plină cu bani descoperită de un tânăr în toaleta unui Peco

„Am solicitat până la 25 de salarii compensatorii, dar răspunsul pe care l-am primit nu ne-a mulţumit deloc. Ni s-a transmis doar că s-a mai identificat o sumă de bani, din care ar putea primi ceva în plus, faţă de cât s-a convenit, doar disponibilizaţii care fac parte din categorii sociale defavorizate.

CITEȘTE ȘI: S-a stins din viață un renumit medic timișean

Vom protesta în continuare. Ne vom deplasa chiar în Elveţia, în orăşelul Vevey, unde este sediul central al companiei Nestlé, unde vom organiza un miting în data de 15 aprilie. Vom fi în jur de 50 de persoane la protestul de la sediul central al Nestlé.

Ne-au învăţat cum să facem presiuni asupra companiei colegii noştri din organizaţia sindicală europeană, din care face parte şi sindicatul nostru.

Peste tot unde s-au închis fabrici Nestlé, s-au acordat zeci de salarii compensatorii. Bineînţeles, în urma unor presiuni sindicale, dar oamenii au obţinut compensaţii băneşti consistente.

Vrem să arătăm că noi, românii, nu suntem mai prejos decât alţii”, a declarat, pentru „Renaşterea bănăţeană”, Ovidiu Bolovan, preşedintele sindicatului Nestlé România. Recent, reprezentanţii celor care vor fi disponibilizaţi au protestat la Bucureşti, în faţa sediului central al Nestlé România.

În urma negocierilor cu reprezentanţii celor peste 350 de salariaţi timişoreni care vor fi disponibilizaţi la sfârşitul lunii mai, patronatul companiei a acceptat un număr maxim de 13 salarii compensatorii, pentru angajaţii cu vechime mai mare de 20 de ani în firmă, iar cei mai recent racolaţi ar încasa progresiv mai puţine, de pildă numai trei în cazul celor cu sub un an la activ.

Faptul că în ţări precum Germania sau Franţa s-a ajuns la 50 de salarii compensatorii, plus alte facilităţi, cum ar fi rente viagere pentru disponibilizaţii cu vârsta de peste 55 de ani, îi mână în luptă pe reprezentanţii salariaţilor de la fabrica Nestlé din Timişoara, unitate care se va închide definitiv în curând, capacităţile sale de producţie urmând să fie repuse în funcţiune în Ungaria.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns