Directorul unei școli din Timișoara, demis din funcție

Directorul Școlii Gimnaziale nr. 18 din Timișoara, Lucian Fota, a fost eliberat din funcție, decizia fiind luată în Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

CITEȘTE ȘI: CEO-ul Pfizer: Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de o nouă vaccinare anuală, aşa cum facem cu vaccinul antigripal

”Înregistrările au apărut în spațiul public și chiar dacă țin de viața privată a domnului Fota ele afectează într-un mod negativ imaginea instituției. Este vorba de conduita unui cadru didactic, de exemplul personal. Din păcate, a trebuit să luăm această decizie. Domnul Fota a făcut lucruri bune pentru unitățile de învățământ în care a fost manager, dar la mijloc e vorba de valorile pe care dorim să le transmitem”, a declarat inspectorul școlar general Marin Popescu.

Înregistrările apărute în spațiul public fac referire la discuții ale fostului director cu membrii familiei, limbajul fiind unul neadecvat. Lucian Fota este profesor de educație fizică și sport și a ocupat, de-a lungul timpului, funcția de director în trei unități de învățământ din județ. Deocamdată, nu a fost numită o altă persoană care să îl înlocuiască la conducerea Școlii Gimnaziale nr. 18, însă instituția are, în momentul de față, un director adjunct.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Directorul unei școli din Timișoara, demis din funcție

  1. Discutii cu membri de familie? Inseamna ca sunt private. In privat poate vorbi ce vrea! Cum au ajuns discutiile lui private in spatiul public? E chestiune de natura penala. Si din acest motiv a fost demis?! Hm!! 

  2. Sunt directori ce vorbesc foarte mieros in spatiul public despre colegi si „prieteni” însă în privat batjocoresc pe toată lumea.
    Multi ar trebui demiși,  cei ce își birfesc elevii , lucru inadmisibil din partea unui cadru didactic, cei slugarnici cu superiorii,  atît cît aceștia sunt in functie, evident.
    Această lipsă de caracter si complexele de care dau dovadă nu este benefică pentru nici o instituție.
    Ar trebui dat test de verticalitate, dar mai ales colectivul din care fac parte să fie întrebat dacă este de acord sau nu să fie condus de un asemenea specimen. Răspunsurile evident, nu directe in public pentru că răzbunarea este arma prostului si de prost se tem mulți.
     

Lasă un răspuns