CEO-ul Pfizer: Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de o nouă vaccinare anuală, aşa cum facem cu vaccinul antigripal

Oamenii ar putea avea nevoie, cel mai probabil, de vaccinări anuale anti-COVID-19, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla. Directorul farmaceutic a subliniat riscul apariţiei de noi variante de coronavirus şi diminuarea protecţiei vaccinului în timp.

CITEȘTE ȘI: Un mare lanț de magazine retrage două produse pe bază de cânepă din cauza conținutului ridicat de THC

„Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de o nouă vaccinare anuală, aşa cum facem cu vaccinul antigripal”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, într-un interviu acordat, miercuri, pentru Business Insider.

Oficialii americani din domeniul sănătăţii au transmis, la începutul acestei luni, că intenţionează să înceapă vaccinarea cu a treia doză în septembrie, dar FDA trebuie mai întâi să revizuiască şi să aprobe cererile de la fiecare companie.   Bourla sugerează că noul coronavirus va probabil pentru totdeauna, iar oamenii vor învăţa să trăiască cu virusul şi să minimizeze riscul de îmbolnăvire.

Experţii consideră că pandemia ar mai putea dura până în 2023, a declarat recent Hilary Brueck, reporter senior în domeniul sănătăţii şi ştiinţei. Apoi, virusologii cred că, virusul va deveni endemic, ceea ce înseamnă că va fi încă prezent, dar nu va mai reprezenta o ameninţare constantă.

Pe de altă parte, conform sursei citate, una dintre cele mai mari dezbateri ale investitorilor cu privire la vaccinurile COVID-19 a fost dacă cererea de vaccinuri COVID-19 va dispărea sau nu în timp, sau dacă oamenii vor trebui să le primească în mod regulat.

Dacă dozele de rapel se transformă într-o afacere de lungă durată, acest lucru ar putea pompa miliarde de dolari companiilor producătoare de vaccinuri, cum ar fi Pfizer şi Moderna, pentru următorii ani.  Vaccinul COVID-19 al Pfizer ar putea deveni cel mai vândut medicament din toate timpurile  Vaccinul COVID-19 al Pfizer, care a fost dezvoltat în colaborare cu biotehnologia germană BioNTech, este pe cale să fie unul dintre cele mai bine vândute medicamente din toate timpurile din industria farmaceutică în 2021.

Pfizer estimează că vaccinul va genera venituri de 33,5 miliarde de dolari în acest an.    În ultimele câteva luni, Pfizer a susţinut că o doză suplimentară de vaccin anti-COVID ar fi probabil necesară după o perioadă ce 6-12 luni după vaccinarea iniţială.

Planul mai larg de vaccinare repetată este încă controversat. Unii virusologi şi experţi în vaccinuri au spus că nu sunt încă necesare doze suplimentare. Experţii sănătăţii globale, inclusiv liderii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, au criticat planul, având în vedere lipsa accesului la primele doze pentru multe ţări cu venituri mici şi medii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns