Directorul CJRAE Timiș: Avem consilieri școlari în toate liceele tehnologice din județ

Directorul CJRAE Timiș: Avem consilieri școlari în toate liceele tehnologice din județ

Directorul CJRAE Timiș: Avem consilieri școlari în toate liceele tehnologice din județ

Pentru anul școlar 2023/2024, Ministerul Educației a suplimentat numărul consilierilor școlari la nivel național. Pentru județul Timiș au fost alocate 33 de astfel de posturi, cele mai multe din ultimii ani.

Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, a precizat că toate cele 33 de posturi au fost ocupate și că au fost reorganizate toate circumscripțiile, astfel încât să existe o mai eficientă distribuire a consilierilor școlari la nivelul județului.

”Conflictele în mediul școlar au escaladat. Avem consilieri școlari atât în mediul rural, cât și în mediul urban, și am reușit să acoperim toate liceele tehnologice”, a specificat Melania Dragomir.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz face curățenie în Primăria Timișoara: a reangajat o funcționară din lotul trișorilor demascați de DNA

În prezent, în județul Timiș, sunt 108 consilieri școlari, dintre care 98 în unitățile de învățământ. Conform noilor reglementări (art. 207 alin. 9 din Legea 198/2023), unui consilier școlar ar trebui să îi revină 500 de elevi. În Timiș, învață aproximativ 100.000 de elevi, ceea ce înseamnă că numărul consilierilor școlari ar trebui dublat la nivelul județului.

Potrivit explicațiilor Melaniei Dragomir, suplimentarea numărului de consilieri școlari trebuie atent analizată, din două motive.

În atribuțiile consilierului școlar intră și o normă de predare, ore care îi sunt atribuite din totalul orelor alocate disciplinelor la nivelul unităților de învățământ.

Un eventual transfer al consilierului școlar la o altă unitate de învățământ ar produce un dezechilibru în structura posturilor. Pe de altă parte, posturile alocate de minister trebuie ocupate, nu pot rămâne vacante.

Consilierea elevilor nu este singura intervenție realizată de psihologii din școli. În acest an școlar, în județul Timiș au fost angajați zece profesori-logopezi, dată fiind nevoia tot mai mare de astfel de specialiști în raport cu numărul copiilor care prezintă tulburări de limbaj.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *