Director din Timișoara, la un pas de a câștiga un concurs televizat!

Curiozitatea față de mediul înconjurător, dar și dorința de a acumula cât mai multe informații despre spațiul în care ne ducem existența, au creat cadrul propice pentru Claudiu Martin Chira, directorul grădinii zoologice din Timișoara, de a deveni un împătimit al concursurilor de cultură generală, la care participă ori de câte ori are ocazia.

Anul trecut, s-a înscris la preselecția concursului ”Câștigă România” – o emisiune realizată de televiziunea națională și moderată de timișeanul Virgil Ianțu. Dintre cei aproximativ 70 de participanți care s-au prezentat la casting-ul organizat în capitala Banatului, au fost selectați pentru concurs doar Claudiu Chira și încă un timișorean.

”M-au sunat înainte de Paști, mi-au spus să-mi iau cinci rânduri de haine, ca să nu fac atâtea drumuri până la Timișoara în cazul în care voi câștiga, și mi-au zis să mă prezint la București”.

Ediția la care a participat Claudiu Chira a fost transmisă marți seara, susținătorii lui urmărindu-l cu sufletul la gură. Chiar dacă nu a câștigat concursul, clasându-se pe locul al II-lea, Claudiu Chira a declarat că ”a fost o experiență interesantă și plăcută”, intenționând să se înscrie și la următoarea preselecție.

”Întrebările au fost destul de grele, a doua m-a destabilizat puțin, pentru că mi s-a cerut să spun denumirea romană a râului Olt. Eu am crezut că e Alutus, însă ei au zis că e Aluta, termen folosit după instalarea romanilor pe teritoriul geto-dac, după cum aveam să aflu ulterior. Așa că a fost nevoie să refac traseul geografic pe care trebuia să îl urmez.

În final, a câștigat un concurent foarte bine pregătit, care a mai câștigat și alte ediții și care a participat și la emisiunea <<Vrei să fii miliardar?>>, din câte am înțeles. Dar dacă va mai fi o preselecție, intenționez să mai particip”, a povestit Claudiu Chira, care s-a declarat încântat și de ceea ce a văzut invitat fiind să viziteze platourile de filmare ale televiziunii naționale.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns