Director din Timișoara, la un pas de a câștiga un concurs televizat!

Claudiu Martin Chira

Curiozitatea față de mediul înconjurător, dar și dorința de a acumula cât mai multe informații despre spațiul în care ne ducem existența, au creat cadrul propice pentru Claudiu Martin Chira, directorul grădinii zoologice din Timișoara, de a deveni un împătimit al concursurilor de cultură generală, la care participă ori de câte ori are ocazia.

Anul trecut, s-a înscris la preselecția concursului ”Câștigă România” – o emisiune realizată de televiziunea națională și moderată de timișeanul Virgil Ianțu. Dintre cei aproximativ 70 de participanți care s-au prezentat la casting-ul organizat în capitala Banatului, au fost selectați pentru concurs doar Claudiu Chira și încă un timișorean.

”M-au sunat înainte de Paști, mi-au spus să-mi iau cinci rânduri de haine, ca să nu fac atâtea drumuri până la Timișoara în cazul în care voi câștiga, și mi-au zis să mă prezint la București”.

Ediția la care a participat Claudiu Chira a fost transmisă marți seara, susținătorii lui urmărindu-l cu sufletul la gură. Chiar dacă nu a câștigat concursul, clasându-se pe locul al II-lea, Claudiu Chira a declarat că ”a fost o experiență interesantă și plăcută”, intenționând să se înscrie și la următoarea preselecție.

”Întrebările au fost destul de grele, a doua m-a destabilizat puțin, pentru că mi s-a cerut să spun denumirea romană a râului Olt. Eu am crezut că e Alutus, însă ei au zis că e Aluta, termen folosit după instalarea romanilor pe teritoriul geto-dac, după cum aveam să aflu ulterior. Așa că a fost nevoie să refac traseul geografic pe care trebuia să îl urmez.

În final, a câștigat un concurent foarte bine pregătit, care a mai câștigat și alte ediții și care a participat și la emisiunea <<Vrei să fii miliardar?>>, din câte am înțeles. Dar dacă va mai fi o preselecție, intenționez să mai particip”, a povestit Claudiu Chira, care s-a declarat încântat și de ceea ce a văzut invitat fiind să viziteze platourile de filmare ale televiziunii naționale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns