Director consemnat la muncă. Nu poate pleca în concediu până nu finalizează lista de disponibilizări

Procedura de concediere colectivă de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului nu este una ușoară anul acesta. Lista de disponibilizați nu e completă, iar din această cauză directorul minei Paroșeni nu poate pleca în concediu.

Ciprian Adrian Ilieș, directorul minei Paroșeni, nu poate pleca în concediu. Pavel Dreghici, directorul SNÎMVJ, confirmă informația.

CITEȘTE ȘI: Caz revoltător | Carne alterată, pusă la vânzare. Reacția hipermarketului

”Eu nu l-am lăsat să plece până nu rezolvă programul de disponibilizare. Dacă pleca în concediu rămânea altcineva să se ocupe de program, iar la întoarcere spunea: “șefu, da` eu nu am cu cine să lucrez” El cunoaște oamenii de acolo, el știe cu cine poate lucra”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, directorul SNÎMVJ, Pavel Dreghici.

Conform angajaţilor de la Paroșeni, directorul unității miniere ar avea un bilet la mare. Însă pentru a ajunge pe malul mării trebuie să ”umple” lista de disponibilizați.

Tot printre minerii de la Paroșeni circulă informația potrivit căreia un schimb întreg, care a ieșit mai repede din subteran, a fost trecut pe lista de disponililizări. Asta pentru ca directorul unității miniere să aibă oameni pe lista pentru care la Paroșeni nu ar fi doritori.

Pavel Dreghici, directorul SNÎMVJ, spune însă că disponibilizările nu se vor face pe bază de răzbunări. Sunt la cerere, dar și în funcție de aportul adus în câmpul muncii. Ca atare, este posibil ca printre disponibilizați să se afle chiulangiii din minerit. O parte mică a acestora.

Circa 75 de persoane ar urma să părăsească sistemul în urma concedierilor colective de la minele neviabile. Până la acest moment, pe lista de disponibilizări sunt numai vreo 50 de persoane, conform gddhd.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns