Descoperim Timișul pe telefonul mobil

Județul Timiș este primul din vestul țării care dispune de o strategie complexă de promovare și informare digitală pentru turiști.

Proiectul a fost implementat de Consiliul Județean Timiș și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului. Povestea celor mai frumoase obiceiuri, atracții sau locuri din Timiș, unele necunoscute chiar și bănățenilor, este disponibilă într-o aplicație gratuită pentru telefoane mobile (Discover Timis) și o pagină de internet (www.discovertimis.com).

CITEȘTE ȘI: O femeie a murit de oboseală, muncind de dimineaţă până seara ca să-şi poată creşte fiica

„Obiectivul nostru este atragerea de turiști români și străini și ghidarea lor către locuri, servicii și experiențe potrivite gustului lor, mai ales că ne apropiem de anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

Chiar dacă multă lume este sceptică în ceea ce înseamnă turismul în Timiş, pentru că nu există mare sau munte, eu cred că posibilităţile judeţului privind turismul de business, turismul cultural, turismul ecumenic în zona Făgetului pot să aducă beneficii foarte mari”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Brigitte s-a răzgândit: „Nu mai vreau să divorţez”

Prin intermediul noii aplicații vor fi disponibile și informații privind entitățile aflate pe piața turistică, de la centre de informare până la hoteluri, restaurante, ghizi sau agenţii de turism.

Utilizatorii au posibilitatea creării unui cont gratuit și vor putea cota unitățile cu ajutorul unui sistem de stele. Aplicația a costat 7.200 de lei, iar mentenanța și suportul tehnic vor costa 2.700 de lei lunar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns