Din stratul cu noroi şi printre trandafiri, direct în troleibuz

statie ratt

Timişorenii sunt îndrumaţi să circule pe jos, cu bicicletele ori cu tramvaiul, cu orice ocazie. Cu toate acestea, când vine vorba despre mijloacele de transport în comun, bănăţenii sunt destul de des dezamăgiţi.

În tramvaie e mizerie, miroase urât, iar prioritate au… aurolacii care trag cu nesaţ din pungă. Culmea, ei nu prea sunt observaţi de controlori. În troleibuze şi autobuze îngrămădeala este la ordinea zilei. Plus de asta, din diferite motive, întârzierile în staţii sunt de ordinul zecilor de minute.

Nu puţini au fost „oamenii muncii” (adică singurii plătitori de bilete în mijloacele RATT) nevoiţi să aştepte un alt tramvai ori firobuz pentru a ajunge la serviciu, pentru că în cel de dinainte s-au înghesuit toţi călătorii care au dreptul să circule gratuit.

Oamenii se plâng adesea şi de lipsa de respect faţă de călători. Unele staţii sunt atât de rău gestionate, încât timişorenii sunt nevoiţi să treacă prin noroi pentru a urca în troleibuz. Este vorba despre noile opriri de pe Bulevardul Michelangelo.

Singurele amenajări în aceste noi staţii sunt câteva dale de beton înfipte în pământ şi câte-un stâlp pe care s-au montat panouri cu plecările şi sosirile mijlocului de transport. În rest, fiecare călător se descurcă aşa cum poate. Cel mai greu este în zilele ploioase, când noroiul din staţie pune probleme oamenilor.

Un cititor al „Renaşterii bănăţene” ne-a trimis o fotografie dintr-o staţie RATT de pe Bulevardul Michelangelo. „Coborârea şi urcarea în mijlocul de transport se face direct de pe stratul cu pământ şi trandafiri. Va fi interesant de văzut cum vor arăta podelele troleibuzului atunci când vor începe ploile…”, scrie Alexandru Oancea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *