Visul fraților Brotnei este de a performa în muzică pentru a ajuta alți copii

brotnei

Doi copii, de 12 și 13 ani, din comuna timișeană Darova, exersează zilnic partiturile din pasiune, dar și pentru a veni în sprijinul surioarei lor mai mici și al unor copii greu încercați de soartă. Alexandru și Valentin Brotnei au început studiul saxafonului în urmă cu trei ani, după ce anterior se jucaseră doar cu instrumentul muzical aflat în casă, la care pe vremuri cântase tatăl lor.

”Alexandru, băiețelul mare, e foarte sârguincios, fredonează și noaptea în somn, iar Valentin este deosebit de talentat”, spune mama acestora, Ioana Brotnei.

Cei doi frați au participat la numeroase concursuri, dar și la evenimente publice sau private pentru a scăpa de trac și a se obișnui cu publicul. ”Am avut rezultate la <<Lada cu zestre>>, dar am fost și la rugi și nunți, ba chiar și la <<Românii au talent>>, pentru a ne obișnui și pentru a scăpa de emoții, dar și pentru a ne face cunoscuți și, poate, să ne croim un drum. Studiem acasă cu un profesor, iar din acest an vrem să mergem la Școala Populară de Artă din Lugoj. La început ne-a fost greu, dar ne-am obișnuit deși și în prezent saxofoanele sunt puțin cam mari pentru noi. Multe dintre repetiții le filmăm, pentru ca apoi, după vizionare, să ne putem îmbunătăți prestația. Ne dorim să ajungem <<mari>>, adică să fim cunoscuți pentru a-i putea ajuta și pe ceilalți”, spune Alexandru, făcând referire la ceilalți patru copii din casă, care, fără să le fie frați de sânge, fac parte din familie.

brotnei-darovaDe curând, Simona le-a devenit soră în acte și speră că, poate, în curând încă o surioară le va purta numele. ”După ce i-am născut pe Alexandru și Valentin nu am mai avut copii, deși mi-am mai dorit. Nici medicii nu m-au putut ajuta. Astfel că am luat-o în plasament pe Simona, care pe atunci avea patru luni, pe care am reușit s-o adopt. Am mai luat o fetiță în plasament care are doi ani în prezent, cu care aș vrea să fac la fel. După ce am reușit s-o adopt pe Simona, a trebuit să mai iau un copil în plasament, însă am adus în casă doi frați, pentru ca aceștia să rămână împreună. Ei au părinți, iar pe cei mici eu doar îi cresc. De îngrijit e ușor acum, însă când vor fi mari vom avea nevoie de bani pentru a putea să primească o educație așa cum trebuie. Fiii mei mi-au promis că dacă vor reuși în muzică își vor ajuta frații”, spune Ioana, mamă a șase copii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *