Din Oltenia în Banat, în goana mare: 250 de kilometri de șosea de mare viteză

sosea 12

Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată azi pe SICAP, potrivit unui anunţ făcut de ministrul Cătălin Drulă. Șoseaua va avea o lungime estimată de aproximativ 250 kilometri.

CITEȘTE ȘI: Gest frumos al polițiștilor de 1 iunie, la Timișoara: au adus cadouri unor copii cu o poveste de viață mai grea

Potrivit ministrului Drulă, licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare.

sosea craiova

Profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcție de costuri și dificultatea terenului

„Din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul „preliminary design” (proiect tehnic „preliminar”), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului”, a explicat Cătălin Drulă.

sursa: realitateadecraiova.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Din Oltenia în Banat, în goana mare: 250 de kilometri de șosea de mare viteză

Lasă un răspuns