Răsturnare de situație: virusul SARS-CoV-2 ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan şi modificat să pară natural, după izbucnirea epidemiei

Coronavirus în România: ​1.242 de noi cazuri. Topul județelor după noua raportare

Un nou studiu ce urmează a fi publicat într-un jurnal ştiinţific şi scris de cercetătorii Angus Dalgleish (Marea Britanie) şi Birger Sørensen (Norvegia) susţine că există dovezi potrivit cărora Institutul de Virusologie din Wuhan a creat în laborator coronavirusul SARS-CoV-2 şi apoi l-a manipulat prin inginerie inversă pentru a-i da aparenţa unui virus apărut natural la lilieci.

CITEȘTE ȘI: Din Oltenia în Banat, în goana mare: 250 de kilometri de șosea de mare viteză

Daily Mail a obţinut în exclusivitate acest studiu de 22 de pagini în care cei doi cercetători arată că noul coronavirus nu are un „antecedent natural credibil”, fiind compus printr-un experiment al adăugării unei noi funcţii prin care să devină capabil să infecteze celulele umane în mod eficient.

Angus Dalgleish (Marea Britanie) şi Birger Sørensen (Norvegia) susţin că au descoperit „amprente unice” în probele de la pacienţii cu COVID-19 care dovedesc o manipulare în laborator, scrie adevarul.ro. Potrivit studiului, cercetătorii chinezi de la Institutul de Virusologie au folosit structura moleculară a unui coronavirus prelevat de lilieci pe care au suprapus o nouă proteină spike astfel încât să creeze un coronavirus contagios capabil să provoace o boală mortală.

„Credem că s-au creat virusuri prin inginerie genetică inversă. Au modificat un virus natural şi apoi au umblat la date pentru a face să pară că face parte din secvenţe genetice anterioare apărute spontan”, au explicat cercetătorii, pentru Daily Mail. Publicaţia britanică a publicat şi capturi de ecran ale unor pagini din studiu. Mai mult, există indicii ale unei „distrugeri deliberate, ascundere sau contaminare a datelor” de către laboratorul din Wuhan, în timp ce „oamenii de ştiinţă care au vrut să-şi împărtăşească descoperirile nu au mai putut face asta sau au dispărut”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Răsturnare de situație: virusul SARS-CoV-2 ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan şi modificat să pară natural, după izbucnirea epidemiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *