Din cauza birocraţiei, o mamă din Timişoara nu-şi mai poate duce copilul la şcoală

mama moisil

Camelia Pater are 28 de ani şi este mama a doi şcolari şi a unui bebeluş de şase luni. Cei doi copii mai mari sunt elevi ai Liceului Teoretic „G. Moisil” din Timişoara. Băiatul, Anton Pater, are 9 ani, fiind elev în clasa a II-a, iar fetiţa, care poartă acelaşi nume cu mama ei, ar trebui să fie în clasa pregătitoare.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Desfăşurare de forţe în Piaţa Libertăţii

Camelia Pater şi-a înscris fetiţa la şcoală, însă, la scurt timp, a aflat că fiica ei va învăţa în sălile de clasă de pe strada Aluniş, în timp ce fiul studiază în clădirea liceului din Piaţa Bălcescu. În aceste condiţii, femeia nu se poate descurca. Având un soţ bolnav de diabet care nu se poate ocupa de copii şi un bebeluş de numai şase luni, mama s-a adresat conducerii şcolii.

CITEŞTE ŞI: Jumătate din agenţiile de turism din România şi-au pierdut licenţa – LISTA COMPLETĂ

„Îmi e imposibil să-mi iau amândoi copiii!”

Camelia Pater, mama celor trei copii, spune că nu poate să-şi ia micuţii de la şcoală, deoarece ei învaţă în două locaţii diferite ale aceleiaşi şcoli. „Îmi e imposibil să ajung la fiecare dintre copii. Până pe strada Aluniş fac aproape 30 de minute. Sunt trei sau patru staţii de tramvai şi nu am curajul să-mi las copiii singuri pe stradă”.
În aceste condiţii, Camelia Pater a renunţat să-şi mai trimită fata la şcoală.

Se impune un transfer

În urma solicitării mamei copiilor, consiliul de administraţie al Liceului Teoretic „G. Moisil” a aprobat transferul intern al copilului, cu „condiţia aprobării consiliului de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş”.

Cerasela Bociu, directoarea unităţii de învăţământ, şi ne-a declarat: „Este un caz care necesită rezolvare, mai ales că mama copiilor chiar locuieşte în zona Bălcescu. Mai avem încă patru situaţii identice şi încă avem discuţii cu unii părinţi pentru a-i muta pe unii elevi dintr-o clasă în alta. Doamna a fost la mine cu bebeluşul şi încercăm să găsim o soluţie”.

Legea e lege

Mulţi părinţi au apelat la trucul cu viza de flotant ca să-şi aducă odraslele la Liceul Teoretic „G. Moisil” şi din acest motiv şcoala a devenit supraaglomerată. Pentru ca elevii să meargă la cursuri într-un singur schimb, conducerea şcolii a luat decizia ca patru clase pregătitoare să înveţe în locaţia de pe strada Aluniş, iar celelalte patru, în clădirea unităţii de învăţământ din Piaţa Bălcescu.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca fetiţa Cameliei Pater să înveţe în aceeaşi locaţie cu fratele ei, consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, întrunit în 22 septembrie, nu a aprobat transferul elevei, motivând: „Toate clasele au un număr maxim de elevi, ca urmare a rectificării planului de şcolarizare”.

Şefa inspectoratului, Aura Danielescu, ne-a declarat că nu se poate face rabat în nici un caz, pentru că asemenea situaţii sunt de ordinul zecilor.

Mama copiilor nu a avut ocazia să înveţe deloc, ea fiind analfabetă, însă ne-a spus că îşi doreşte din tot sufletul ca micuţii ei să fie educaţi, să aibă o viaţă mai bună. Dacă unii dintre părinţii copiilor care învaţă în Piaţa Bălcescu ar fi de acord ca micuţul lor să studieze în locaţia de pe Aluniş, cu certitudine şi această mamă ar putea să-şi ducă pruncii la şcoală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Din cauza birocraţiei, o mamă din Timişoara nu-şi mai poate duce copilul la şcoală

  1. Aura danielescu nu stie ca fratii au prioritate la repartizarea in clase. Daca nu sunt in acelasi an de studiu cand obligatoriu trebuie sa fie in aceeasi clasa, pentru varste diferite fratii au dreptul sa invete in aceeasi locatie! Supraaglomerarea ce conduce la astfel de situatii este generata de parintii tupeisti, cu flotant fictiv care mai si blocheaza zilnic circulatia stationand cu masina doar in fata scolii de lene sa nu mearga pe jos 100 m!

  2. Ceilalti copii din cele patru clase ce invata in scoala sunt pile.Nu se vede ? De ce nu se pot descompleta clasele, ptr ca toti parintii vor la invatatoarele respective.Pariez ca si invatatoarele detasate nu sunt asa importante, cu toate ca uneori sunt mult mai eficiente.Stiti proverbul: La pomul laudat sa nu te duci cu sacul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *