Diferența dintre cele 200 de lei ale lui Ceaușescu și cei 500 de euro ai lui Iohannis

diferenta 1

În 21 decembrie, la ultimul său miting organizat, Nicolae Ceaușescu promitea o creștere cu 200 de lei a retribuției minime. S-a dovedit că era prea târziu, pentru că valul de ură nu mai putea fi stăvilit, mai ales cu o asemenea sumă modestă.

Acum, tot într-o situație critică, Klaus Iohannis le promite 500 de euro medicilor care se luptă cu coronavirusul. E mult, e puțin?

Președintele României spune că este o sumă onorabilă. Dacă stăm și cântărim riscurile la care se expun cei din prima linie, nici o sumă nu este onorabilă, pentru că nu poți stabili un preț al vieții. În plus, dacă ne raportăm strict la veniturile medicilor, 500 de euro nu este nicidecum o sumă stimulatoare.

Să nu uităm că salariile cadrelor medicale au fost majorate, în medie, cu mai mult de 500 de euro de către Guvernul PSD, dar cu toate astea, corpul medical nu a votat masiv candidații social-democraților. Și nici nu a trebuit să se riște cineva în prima linie! Altceva spuneau medicii că își doresc: spitale noi, dotări cu aparatură și echipamente, acces mai ușor la promovările profesionale. În această logică, de ce ar fi momiți acum medicii cu 500 de euro, când nu au putut fi ”apropiați” cu majorări mult mai consistente și fără a fi nevoiți să se expună?  Este evident că ei nu vor aprecia gestul președintelui, ci, dimpotrivă, se vor simți ofensați de prețul per capita care se impune de către autoritatea statului.

Niciodată, corpul medical nu va mai constitui un bazin politic al lui Klaus Iohannis. Să nu fii anticipat asta președintele României? Imposibil, pentru că mișcarea cu stimularea financiară este una cu bătaie politică  mai lungă, menită a a atrage de partea lui Iohannis alte categorii sociale, mai numeroase decât cea a medicilor. ”Ăștia nu vor să vină la lucru nici pentru 500 de euro în plus, atât sunt de nesimțiți”, va fi reacția unei pături destul de largi a populației, care va declanșa o adversitate uriașă împotriva cadrelor medicale. Ele vor fi făcute responsabile pentru eventualele tragedii care vor urma. În 1989, cele 200 de lei ale lui Ceaușescu au fost insuficiente pentru a opri ura poporului. Acum, cei 500 de euro ai lui Iohannis sunt destui  pentru ca poporul să-i blameze pe medici. Asta este marea diferență.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Diferența dintre cele 200 de lei ale lui Ceaușescu și cei 500 de euro ai lui Iohannis

  1. si ce daca unii zic de Drapelul Rosu sa dovedit inca odata ca acest ziar este cel mai serios dpd al stirilor obiective cu editoriale interesante din toate domeniile fata de alte Tabloide timisene ,pe care ma feresc sa le mintesc. Felicitari intregii redactii ,aceasta publicatie poate rivaliza cu cele mai titrate din tara cu cei mai multi abonati

Lasă un răspuns