Dezvoltare rezidențială uluitoare într-o comună de lângă Timişoara. Are toate utilităţile, iar parcelele pentru case se vând cu 30 euro metrul pătrat

Dacă ne raportăm la faptul că primarul este sunat zilnic de cel puțin cinci ori pentru a fi întrebat dacă mai e disponibil în comună vreun loc de casă, atunci înseamnă că există interes pentru a deveni locuitor al unuia dintre cele două sate componente – Bucovăț și Bazoșu Nou. Noile zone rezidențiale de aici deocamdată nu ating însă ritmurile de dezvoltare din perimetrele similare ale altor comune din jurul Timișoarei.

Bucovățul se află la doar 16 kilometri de centrul municipiului, prin Remetea Mare, și cam tot atâția prin Moșnița Veche, adică la cel mult 20 de minute de mers cu mașina, dacă nu e aglomerație, iar acest lucru se pare că e de luat în seamă.

Citeşte şi: Violator în serie, eliberat de judecători! (foto/video)

Edilul-șef Tiberiu Ionel Jivan spune că, în prezent, comuna pe care o gospodărește are 2.000 de locuitori cu buletin și peste 3.200 în total, cu cei care nu și-au oficializat încă domiciliul în Bucovăț. Pentru a ne face o idee de ritmul în care se edifică locuințe noi e de ajuns să comparăm numărul de autorizații de construire date în acest an, în primele nouă luni, respectiv 200, cu totalul celor emise în ultimii cinci ani, tot 200.

Primarul consideră că dezvoltarea rezidențială a devenit „debordantă”. Atracția investitorilor în acest domeniu, conform aceluiași edil, ar veni nu doar de la drumul asfaltat spre Timișoara prin Moșnița Veche, ci de la existența în ambele sate ale comunei a asfaltului și a principalelor utilități – curent electric, apă și gaz. De menționat, totuși, că drumurile încă nu sunt rezolvate în noile perimetre.

Tot de sporirea interesului pentru un loc de caz în această comună vorbește și prețul terenurilor. Astfel, un proprietar, care are trei parcele intravilane de vânzare, le oferă cu 30 de euro pe metru pătrat. Anterior, alte locuri de casă s-au dat pentru 28 de euro pe metru pătrat.

Ce ritmuri va lua în viitor dezvoltarea rezidențială de la Bucovăț vom vedea, dar acum sigur este pe val.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns