Dezvoltare fără precedent a unei comune timişene

pischia 2

Un proiect major, care vizează asfaltarea a numeroase străzi dintr-o comună timişeană, este realizat în proporţie de 60 la sută, iar lucrările continuă conform graficului.

Se modernizează o serie de străzi din Murani, Bencecu de Sus şi Bencecu de Jos, precum şi o uliţă din reşedinţa de comună, Pişchia. Este un proiect finanţat prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală(PNDL), după cum aflăm de la Gheorghe Jurj, viceprimarul comunei Pişchia.

La Bencecu de Sus, asfaltările vor continua, însă, şi după încheierea actualului program de investiţii, deoarece a fost obţinută în acest scop o finanţare de aproximativ un milion de euro, prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), cu alte cuvinte din fonduri europene.

Aceeaşi este sursa de finanţare şi pentru două grădiniţe noi, în Pişchia şi Bencecu de Sus – investiţii în valoare totală de 500.000 de euro, aflate în faza licitării lucrărilor – dar şi pentru câte o capelă în fiecare dintre cele două localităţi.

Pentru casele mortuare modern dotate, inclusiv cu camere frigorifice, banii au fost solicitaţi prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Lunca Mureşului”, care acoperă o microregiune incluzând mai multe comune arădene, dar şi două din Timiş, printre care se numără Pişchia.

Reabilitarea tuturor căminelor culturale din comună şi a dispensarului din Pişchia figurează, de asemenea, pe lista proiectelor locale pentru care sunt vizate fondurile PNDL. Ritmul de dezvoltare a comunei este, aşadar, unul alert, iar edilii exploatează cam toate instrumentele de finanţare disponibile.

Executivul administraţiei locale nu este, însă, pe deplin mulţumit şi speră că va reuşi să obţină banii necesari pentru materializarea altor 16 proiecte aflate pe lista de aşteptare. Modernizarea drumurilor comunale, reabilitarea şcolii din Bencecu de Sus şi construirea unor baze sportive figurează printre planurile pe care şi le-a făcut conducerea primăriei, rămânând de văzut cât de repede pot fi puse acestea în practică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns