Demers pentru creşterea pensiilor

pensionari 1

Asociaţia Pensionarilor din România solicită creşterea valorii punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu pe economie. La acest demers se raliază şi Uniunea Judeţeană Sanitas Timiş, care susţine şi desfiinţarea tuturor privilegiilor existente acum la pensiile speciale, contributivitatea fiind singurul principiu care să stea la baza calculării veniturilor.

„Din sectorul sanitar provine un număr important de pensionari, care îşi duc viaţa cu venituri umilitoare, iar sistemul anterior de salarizare al acestora a fost extrem de scăzut, comparativ cu existenţa unor pensii batjocoritor de ridicate, care frizează bunul-simţ.

Considerăm că dreptul la o existenţă decentă chiar şi la vârsta a treia trebuie să se aplice echitabil. Ne alăturăm tuturor celor care promovează aceste iniţiative şi solicităm decidenţilor politici, Parlamentului şi Guvernului României, să pună capăt acestor nedreptăţi sociale. Trebuie să existe voinţă politică şi înţelepciune, pentru că pensionarii nu au timp să aştepte”, se arată într-un comunicat al Sanitas Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Demers pentru creşterea pensiilor

  1. Oare a inceput si APR sa faca politica? APR ar trebui sa stie ca odata cu marirea pensiilor atat guvernantii cat si sectorul privat se vor asigura ca puterea de cumparare nu va creste. Mai mult decat atat efortul va fi suportat de copiii si nepotii actualilor pensionari. Contributia actualilor pensionari la fondul de pensii s-a cheltuit de mult si fiti siguri ca n-o sa vina Dragnea, Tariceanu, Tudose sau Oguta Vasilescu cu bani de acasa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *