Dezastru la Săvârșin. O viitură a măturat totul în cale

Mai multe case și gospodării sunt inundate, drumuri, poduri și stâlpi sunt rupți în satul Hălăliș, din comuna Săvârșin, județul Arad, unde ca umare a unei ploi puternice s-a format o viitură, despre care autoritățile locale spun că a avut chiar și 2-3 metri înălțime.

O familie cu 2 copii a fost evacuată peste noapte, fiind găzduită în casa viceprimarului comunei Săvârșin.

CITEȘTE ȘI: Străzi modernizate, parc reabilitat, podețe noi și alte investiții la Checea

Circa 30 de gospodării din satul Hălăliş au fost inundate, din care şase locuinţe, iar o parte din infrastructura locală a fost distrusă, notează realitateadearad.net

Conform primarului comunei Săvârșin, Ioan Vodicean, „drumul din sat a fost distrus pe o porţiune de un kilometru de şuvoaiele de apă şi nu se mai poate circula pe el. Apa a rupt trei stâlpi electrici şi a distrus complet şapte podeţe, în timp ce alte trei podeţe au suferit distrugeri de 50%”.

În zonă au mai fost inundate drumul spre satul Pârneşti, pe o lungime de trei kilometri, un drum din Săvârşin, pe o lungime de 800 de metri, şi un drum forestier, pe o lungime de 500 de metri, dar pe acestea se poate circula, însă cu dificultate.

Primăria Săvârşin a solicitat, luni, sprijin de la forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care intervin cu motopompe pentru a evacua apa din gospodării şi locuinţe.

Autoritățile locale intervin încă la fața locului.

0 Comments

No Comment.