Străzi modernizate, parc reabilitat, podețe noi și alte investiții la Checea

checea 2

Dacă vorbim de investiții publice, atunci există câteva vești bune pentru locuitorii comunei Checea. Prima dintre ele se referă la faptul că va fi semnat, în câteva zile, contractul de finanțare pentru asfaltarea ultimilor trei kilometri de străzi rămase nemodernizate.

Finanțarea este asigurată din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. De asemenea, tot în aceeași arie a infrastructurii de drumuri interioare, în cursul lunii iulie, vor începe lucrările pe strada principală, unde se vor executa noi podețe, alei de acces în gospodării și șanțuri pluviale. Investiția vine să completeze echiparea stradală, fiind realizată cu finanțare de la bugetul local. Din aceeași sursă, au fost finalizate parcul din spatele primăriei și cel de la grădiniță și se vor realiza o piață agroalimentară, lângă căminul cultural, și o capelă funerară, la cimitirul ortodox.

Alte investiții vizează amenajarea a două terenuri de sport. Este vorba de un teren sintetic amplasat lângă arena de fotbal existentă și de un altul, multifuncțional, în curtea școlii gimnaziale. Prima investiție beneficiază de fonduri europene obținute prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, iar a doua este finanțată cu bani din bugetul propriu al unității teritorial-administrative.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *