Dezastru la doi operatori economici din Orțișoara. Ce măsuri au luat comisarii de la Protecția Consumatorilor Timiș

Dezastru la doi operatori economici din Orțișoara. Ce măsuri au luat comisarii de la Protecția Consumatorilor Timiș

Dezastru la doi operatori economici din Orțișoara. Ce măsuri au luat comisarii de la Protecția Consumatorilor Timiș

Doi operatori economici din Orțișoara au fost verificați de inspectori ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș

Au fost controlați Hanul Potcoava Norocoasă și Brutărie Patiserie Noar 2021, iar, pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat două amenzi contravenționale, în valoare totală de 40.000 de lei, au dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, precum și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru Brutărie Patiserie Noar 2021.

Totodată au propus de închiderea unității până la 6 luni pentru Hanul Potcoava Norocoasă.

CITEȘTE ȘI: Sinecurile din STPT: Avocatul sindicatului agreat de Dominic Fritz, recompensat cu un loc în Consiliul de administrație. Cui îi e milă de Radu Țoancă

”Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor, s-au referit la:

utilizarea unor spatii de depozitare a alimentelor, a unui bloc alimentar cu infiltratii de umezeală, igrasie, bălți de apă. Insecte vii și moarte așezate pe mesele de lucru, între materii prime, prinse în grăsimea alimentară întărită pe utilaje, mobilier, pereți și ușă

folosirea unor materii prime fără elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității produselor, așezate direct pe pardoseala murdară,

comercializarea unor preparate fără data preparării, păstrate în recipiente, unele direct pe paviment, sub masa de lucru

neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spațiilor, utilajelor, veselei si tacâmurilor

folosirea unor spații improprii desfășurării activității

utilizarea unor materii prime si preparate cu modificari organoleptice (legume mucegăite, mâncare de mazăre cu peliculă uscată pe suprafață, cartofi curățați păstrați într-un vas de plastic în apă, cu porțiuni de spumă

comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte

utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre

utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse

existența insectelor vii și moarte în spațiul de preparare și coacere, inclusiv pe produsele finite”, transmit reprezentanții CJPC Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *