Accesul salariaților la REVISAL, amânat de Guvern până în 2025. Cristina Prună: „Românilor le este furat un drept de-abia câștigat”

Accesul salariaților la REVISAL, amânat de Guvern până în 2025

Accesul salariaților la REVISAL, amânat de Guvern până în 2025. Cristina Prună: „Românilor le este furat un drept de-abia câștigat”

Deputatul USR Cristina Prună afirmă că Guvernul Ciucă a dat, miercuri o hotărâre de guvern de amânare până în 2025 prevederilor legii prin care angajații primeau acces online și neîngrădit la datele proprii din Registrul de evidență a salariaților (REVISAL).

„Coaliția PSD-PNL guvernează din nou împotriva intereselor românilor. Salariaților le este furat un drept de-abia câștigat. Perspectiva anului 2025 este atât de îndepărtată încât nu poate fi privită ca o certitudine. Nu există pași și etape intermediare, ci doar o promisiune peste ani de zile, cum au fost atâtea altele în trecut. Când trebuie să taxeze salariile românilor, nu există niciun fel de tergiversări. Aproape jumătate din salariile noastre ajung în fiecare lună în conturile statului. Dar când vorbim de servicii de secol XXI, pe care același stat e obligat prin lege să ni le ofere, vedem că statul nu respectă legea. Guvernul Ciucă ne demonstrează pe zi ce trece incompetență și teamă de transparență!”, declară Cristina Prună, deputat USR și inițiatoare a legii privind accesul neîngrădit la REVISAL.

Legea a fost adoptată de Parlament pe 20 aprilie 2022 și a fost promulgată pe 20 mai 2022.

CITEȘTE ȘI: Senatul a votat majorarea salariilor demnitarilor. Boloș: „Un ministru din UE câștigă 15.000 de euro, în România 2.500”

„Guvernul avea la dispoziție, din acel moment, 60 de zile pentru a stabili procedura prin care angajații să aibă acces online, în câteva click-uri, la datele din platforma REVISAL existentă. Cele 60 de zile au trecut și nu s-a întâmplat nimic. În schimb, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi a fost introdusă o hotărâre de guvern de amânare a accesului la REVISAL până în 2025, când va fi refăcută platforma cu fonduri europene (PNRR)”, potrivit unui comunicat de presă al USR, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *