Sinecurile din STPT: Avocatul sindicatului agreat de Dominic Fritz, recompensat cu un loc în Consiliul de administrație. Cui îi e milă de Radu Țoancă

Sinecurile din STPT: Avocatul sindicatului agreat de Dominic Fritz, recompensat cu un loc în Consiliul de administrație. Cui îi e milă de Radu Țoancă

Sinecurile din STPT: Avocatul sindicatului agreat de Dominic Fritz, recompensat cu un loc în Consiliul de administrație. Cui îi e milă de Radu Țoancă

”Cine dă bine din gură/Primește o sinecură”. Acesta este refrenul inventat de Dominic Fritz pentru a-i recompensa pe cei care sunt de partea sa, răsplătindu-i cu bani de la bugetul municipalității. Astfel, nu doar membrii USR au primit locuri în Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public (STPT), ci și cei care i-au făcut alte servicii primarului Timișoarei.

Unul dintre aceștia este Paul Finta, prezentat ca specialist în drept, care are însă o altă mare calitate, ținută în secret de șefii din primărie: este avocatul sindicatului agreat de Dominic Fritz, apărut ca reacție la acțiunile extrem de curajoase ale sindicatului condus de Tiberiu Negrei, care a reușit câteva lovituri notabile împotriva lui Dominic Fritz.

Pentru a replica, primarul Timișoarei a încurajat înființarea altui sindicat în instituție, care să fie de partea sa și să susțină că Negrei vorbește prostii. Acest sindicat, condus de o doamnă care apare chiar ca martor pentru Fritz în procesul împotriva lui Negrei (Marinela Lucuț), a făcut chiar cerere pentru a fi intervenient în cauza privind organigrama, tot ca să îi ia partea lui Dominic Fritz. Marinela Lucuț și sindicatul său au primit chiar și un sediu în primărie pentru acest ajutor, lucru de care nu au beneficiat și membrii lui Negrei, pentru că erau împotriva primarului.

Sindicatul agreat de Fritz nu putea să meargă singur în proces, pentru că avea nevoie de un avocat. Și l-a găsit. Ca să vezi coincidență, acesta este Paul Finta, adică tocmai persoana recompensată cu un loc în Consiliul de Administrație de la STPT. Departe de noi gândul că avocatul sindicatului lui Fritz este plătit din bani publici pentru serviciile sale juridice, doar constatăm coincidența: cum de Primăria Timișoara nu a putut găsi un specialist în transporturi și a recurs la soluția de a-l nominaliza tocmai pe avocatul agreat?

Le-a plăcut că era bine îmbrăcat? Tiberiu Negrei, liderul sindical care se luptă la baionetă cu Dominic Fritz, e însă mult mai dur: ”E revoltător. Nu poate fi nici o coincidență. Noi am crezut că avocatul Paul Finta prestează pro bono, dar iată că se pare că nu e așa. E revoltător!

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz: ”Repornim procesul de eliberare a spațiului public de garaje”

Peste tot, dăm de oamenii USR, care prind toate sinecurile posibile. Mă mir însă că membrii din CA al STPT au fost votați nu doar de USR, ci și de PSD. Păi, nu mai înțeleg nimic, Domnul Radu Țoancă de la PSD tot vorbea de ilegalitățile care se fac cu organigramele din primărie, chiar acum câteva zile era foarte revoltat, iar acum partidul său le votează? Mi-e și milă de domnul Țoancă”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns