Dominic Fritz: ”Repornim procesul de eliberare a spațiului public de garaje”

Dominic Fritz: ”Repornim procesul de eliberare a spațiului public de garaje”

Dominic Fritz: ”Repornim procesul de eliberare a spațiului public de garaje”

Dominic Fritz, primarul Timișoarei anunță o nouă etapă de demolare a garajelor din Timișoara. De data aceasta este vorba despre cele din zona Clăbucet, lângă cimitirul din Calea Șagului.

În locul acestor garaje vor fi create spați verzi și circa 80 de locuri de parcare.

”Repornim procesul de eliberare a spațiului public de garaje.

Cetățenii își demolează deja garajele din zona Clăbucet, lângă Cimitirul din Calea Șagului. În locul lor vom amenaja spații verzi noi, vom planta copaci de talie mare și vom realiza în jur de 80 de locuri de parcare.

CITEȘTE ȘI: Stadionul pe structură metalică de pe Calea Buziașului, din nou la licitație, anunță Primăria Timișoara

În august, terenul unde se află acestea a fost declarat de interes local, tocmai pentru a investi în el și a-l reda întregii comunități.

I-am notificat pe cetățeni imediat, le-am cerut să elibereze spațiul și să-și demoleze garajele. Un lucru îmbucurător este că foarte mulți s-au conformat deja și le mulțumesc pentru asta! Sperăm să se conformeze cu toții, altfel va fi nevoie să intervenim noi cu demolarea și să le imputăm costurile.

O parte prea mare din Timișoara este plină de vehicule, care ocupă trotuarele, spațiile verzi și îngreunează circulația pe carosabil. Unul dintre cele mai afectate cartiere este Calea Șagului, unde densitatea de locuitori e ridicată, dar numărul de locuri de parcare e scăzut.

Aici în zonă mai avem deja un proiect de parcare pe model nou foarte aproape de finalizare. Nu voi mai permite construcția de insule de asfalt care să se numească parcări. Redăm cetățenilor spațiul urban din cartiere”, transmite Fritz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Dominic Fritz: ”Repornim procesul de eliberare a spațiului public de garaje”

  1. E mai usor de construit in locul garajelor decat pe terenurile virane pline de balarii?Nu se vede vreo ambitie a primariei pentru a face locuri de parcare pe astfel de terenuri…Si apoi,ca sa faceti 80 de noi locuri de parcare trebuie sa demolati vreo 250 de garaje…la 4 garaje demolate se face un nou loc de parcare(un garaj are in jur de 17 mp,un autoturism de dimensiuni medii ocupa cam 14 mp,deci la un garaj demolat se castiga 3 mp,suficient doar pt o..motoreta)…ma indoiesc ca se vor demola atatea garaje,pentru care se platesc impozite si taxe,ca sa se intretina cu bani de la bugetul local locuri de parcare ocupate fara bani…dar doar asa puteti sa ii puneti sa se bata pentru un loc de parcare…pe cheltuiala primariei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *