UPDATE. Dezastru în Parcul Rozelor. Vântul a scos din rădăcini un copac, alţii fiind rupţi. Probleme şi în judeţ. Foto

vijelie februarie 2019

Codul galben anunţat de meteorologi îşi face simţită prezenţa, în zona de vest a ţării.

În Parcul Rozelor din Timişoara, vijelia a făcut prăpăd.

CITEŞTE ŞI: Timișoreanul Florin Călinescu, diagnosticat cu cancer de piele. Dezvăluirea îndrăgitului prezentator TV: „Poți să fii Ioana d’Arc…” (Video)

Vântul puternic a scos din rădăcini un copac şi a rupt altul în două.

De asemenea, pompierii au intervenit pentru a stinge şapte incendii care au izbucnit în Urseni, Sânandrei, Timişoara, Carani şi două în Ghilad. În aceste localităţi au luat foc coşurile de fum.

În Timişoara, pe strada Gheorghe Lazăr, a fost nevoie de intervenţia cadrelor ISU Banat şi pentru a îndepărta o tablă care fost dislocată de vânt.

Totodată, pe strada Vasile Lucaci, din Timişoara, un cablu a cedat sub puterea vijeliei, pompierii fiind nevoiţi să îl îndepărteze.

„Ca urmare a avertizării de fenomene meteo periculoase Cod Galben de vânt, valabil până mâine la ora 16, la nivelul ISU Timiş a fost activată grupa operativă la sediul inspectoratului.

Până în acest moment, au fost multiple solicitări la incendii coșuri de fum şi degajări copaci căzuți şi elemente de construcție cu pericol de cădere.

Personalul din cadrul inspectoratului a fost alertat şi tehnica de intervenție este pregătită pentru a interveni în orice moment.

Recomandăm cetățenilor să rămână în locuințe şi să evite deplasarea pe afară pentru a evita orice pericol.

De asemenea, în cazul unui incendiu, anunţaţi evenimentul la numărul unic de urgență 112, întrerupeţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale şi aşteptaţi sosirea echipajelor de intervenție”, transmit reprezentanţii ISU Banat.

Probleme a pus şi un copac căzut peste fire, pe strada Liviu Rebreanu din Timişoara, dar şi acoperişul unei case prăbuşit peste firele de curent, în Saravale, unde a luat foc un transformator.

Pe DN6, Tomnatic spre Sânnicolau Mare un pom a căzut peste un autoturism, iar un plop pus la pământ de vântul puternic a blocat drumul între Cărpiniş şi Iecea Mică.

Pompierii au intervenit, de asemenea, pentru stingerea unui incendiu la un transformator electric de pe strada Vasile Lucaci din Timişoara.

 


Conform ANM, în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55 – 65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90 – 100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Codul galben a intrat în vigoare vineri, la ora 16 şi va fi valabil până sâmbătă, la ora 16.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “UPDATE. Dezastru în Parcul Rozelor. Vântul a scos din rădăcini un copac, alţii fiind rupţi. Probleme şi în judeţ. Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *