Desfășurare impresionantă de forțe pe Bega

protectia civila 1

Un obuz din cel de-Al Doilea Război Mondial, suspect că ar avea o încărcătură chimică, a fost scos din Canalul Bega de scafandrii din cadrul Formațiunii de intervenție rapidă pe bază de voluntariat ”SALVO”.

Acesta a fost un exercițiu demonstrativ efectuat, miercuri, cu ocazia celei de-a 85-a aniversări a Zilei Protecției Civile, organizată de Compartimentul voluntar pentru situații de urgență din cadrul Primăriei Timișoara în colaborare cu ISU ”Banat” al județului Timiș.

Cu această ocazie, în prezența oficialităților locale și județene, a avut loc și defilarea ambarcațiunilor pe Canalul Bega, cu participarea Formațiunii de Intervenție și a echipei de cercetare-canină din cadrul SALVO Timișoara și Rescue TM.

salvo 2

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiş a organizat o şedinţă festivă cu personalul la care a participat și Eva Georgeta Andreaș, prefectul județului Timiş.

pompieri 15

În cadrul şedinţei, au fost avansați – înainte de expirarea stagiului minim – în grad un ofiţer şi șase subofițeri, iar căpitanul Andrei Pomană a primit placheta „Cavaler al frontului incandescent” pentru participarea şi coordonarea echipei de intervenție din cadrul ISU Timiş la incendiul de sondă din localitatea Moftinu Mare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns