Deșeurile periculoase vor fi colectate separat în județul Timiș

deseuri periculoase

Noul sistem de colectare a deșeurilor, introdus în tot județul de către ADID Timiș, presupune colectarea separată, pe categorii. Una dintre categoriile cele mai importante de deșeuri este cea a celor periculoase.

Acestea sunt ambalajele de la produse de igienizare, bateriile uzate, ambalaje de la vopseluri și lacuri, spray-uri etc., care urmează să fie colectate separat, trimestrial, în containere dedicate, amplasate în fiecare localitate timp de minimum o zi lucrătoare.

Astfel, acest tip de deșeuri nu se vor depune în timpul anului în niciun alt recipient – pubelă sau sac – ci se vor păstra în gospodărie până la momentul în care vor fi duse la punctele de colectare dedicate. Containerele speciale vor fi amplasate în fiecare localitate o dată la trei luni și vor fi deservite de reprezentantul RETIM.

Campaniile de colectare a deșeurilor periculoase vor fi anunțate în prealabil de către RETIM, iar detalii despre acestea găsiți atât pe site-ul societății – http://www.retim.ro/, precum și la primăriile locale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns