Descoperă Terra Banatica! Județul Caraș-Severin, promovat la evenimentul național de lansare a traseului Via Transilvanica

Descoperă Terra Banatica! Județul Caraș-Severin, promovat la evenimentul național de lansare a traseului Via Transilvanica

Descoperă Terra Banatica! Județul Caraș-Severin, promovat la evenimentul național de lansare a traseului Via Transilvanica

Deschiderea oficială a traseului Via Transilvanica va avea loc sâmbătă, 8 octombrie, la Alba Iulia. Via Transilvanica va deveni, astfel, în mod oficial, primul traseu de lungă distanță din România, care traversează țara în diagonală, din nord-est, de la Putna, până în sud-vest, la Drobeta-Turnu Severin, pe malul Dunării.

Deschiderea oficială a drumului de 1.400 de kilometri care unește România de la nord la sud – Via Transilvanica – va avea loc odată cu finalizarea amenajării ultimului tronson, cel care străbate județul Alba.

CITEȘTE ȘI: Directorul ADR Vest este tranșant pe tema autoplagiatului comis de arhitecții lăudați de primarul Fritz în cazul proiectului din zona Traian: “Dacă vin cu copy paste, are toate șansele să fie respins”

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 8 octombrie, în Piața Cetății din Alba Iulia și va avea un târg, ateliere, expoziții și concerte – experiențe inedite, gândite și pregătite până la ultimul detaliu de Asociația Tășuleasa Social.

„Ziua de 8 octombrie va fi ziua în care vom trăi împreună experiența celor 1.400 de kilometri. Într-o singură zi! După patru ani și jumătate de la lansarea ideii proiectului Via Transilvanica în cetatea de la Alba Iulia, ne reîntoarcem să sărbătorim deschiderea oficială a traseului de lungă distanță, care leagă Putna de Drobeta Turnu-Severin.

Va fi o zi dedicată drumului care unește, oamenilor care trăiesc de-a lungul acestuia, ținuturilor prin care acest drum trece, drumeției, traseelor de lungă distanță, o zi de mare sărbătoare.

Pe scurt, va fi o experiență care va concentra ce-i mai frumos din tot ceea ce înseamnă primul traseu de lungă distanță din România”, informează organizatorii.

Banatul Montan, unde este amenajat cel mai lung tronson al Via Transilvanica – Terra Banatica – în lungime de 256 de kilometri, va avea un stand de promovare la Târgul pentru oamenii drumului, în cadrul evenimentului de la Alba Iulia, unde, spun organizatorii, „vei putea să întâlnești oameni speciali: pe Oana Frențiu de la Doda Natural, cu produse cosmetice și nu numai, pe Ștefănescu Radu de la Munții Carpați, pe Cătălin Gavrilă de la ROmountainbike, care îți va povesti cum se vede Banatul de pe bicicletă, și pe prietenii noștri de la Kibuț, pe Gabriel Săftulescu și Alina Săftulescu, care știu să facă cea mai bună atmosferă”, conform resita.ro.

În Banatul Montan, traseul Via Transilvanica intră pe la Poarta de Fier a Transilvaniei, „traversând o parte a Țării Gugulanilor, străbătând sălașele din munții și dealurile Parcurilor Naționale cu păduri seculare, întâlnind Nera cu umbrele ei răcoroase și canale de captare a râulețelor de munte, vechi și pline de mușchi verde, electrizant.

Terra Banatica, imensul bazin hidrologic, în care se adună apele de pe toate vârfurile de munte, va rămâne în mintea drumețului ca fiind locul unde va dori să se reîntoarcă.

Este tărâmul râurilor repezi, poienilor magice cu flori colorate, stâncilor ascuțite de gri dorian, peșterilor misterioase și morilor de apă, tărâmul fermecat al pădurilor seculare de fag și al apelor termale, satelor fantomă sau al pemilor dispăruți” – se precizează în prezentarea făcută de Asociația Tășuleasa Social.

Până în prezent, Via Transilvanica, a a adunat turiști de ordinul miilor, atât români cât și străini, încă din faza de construcție a traseului. „România și Transilvania beneficiază de o diversitate incredibilă, care cumva a stat ascunsă.

Fiecare comunitate are de oferit o experiență absolut memorabilă, atât pentru ospitalieri, pentru că drumeții vin cu poveștile de pe toată Via Transilvanica când ajung într-o comunitate nouă, dar și pentru drumeți deoarece aceste comunități de care niciodată nu au auzit, dintr-odată își arată atât de multe fețe care trebuie doar descoperite”, spune Alin Ușeriu, creatorul Via Transilvanica, alături de fratele său, Tibi Ușeriu, și echipa Tășuleasa Social.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *