Demolări la poarta de intrare în Timişoara dinspre Arad

poarta intrare

Convocat de prefectul de Timiș, Eva Georgeta Andreaș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat în discuție măsurile de punere în siguranță a obiectivului „Poartă de intrare în Municipiul Timișoara amplasată în Calea Aradului”.

Pe lângă membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la ședință au participat și viceprimarul municipiului Timișoara, Farkas Imre, și șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Timișoara, Iulian Găurean.

Inspectorul șef al Inspectoratului Regional în Construcții Vest, Vergina Popescu, a prezentat situația. Având în vedere existența unei stări potențial generatoare de situații de urgență la obiectivul poarta de pe Calea Aradului, respectiv precedentul cu consecințe tragice produs de prăbușirea porții de intrare în Municipiul Timișoara, pe Calea Lugojului, ca urmare a furtunii din 17 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis efectuarea, până miercuri, a lucrărilor în vederea punerii în siguranță a obiectivului, respectiv de aducere la starea inițială, prin demolarea plăcilor de fibrociment montate pe grinda metalică transversală sub formă de fermă cu zăbrele.

Proprietarul porții, adică Primăria Timișoara, va dispune punerea în aplicare, de urgență, a măsurilor dispuse de Inspectoratul Regional în Construcții Vest prin procesul-verbal de control privind urmărirea comportării în exploatare a construcțiilor, încheiat la obiectivul respectiv.

De asemenea, primăria va informa, în scris, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, de îndată, după ducerea la îndeplinire a măsurilor prevăzute.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Demolări la poarta de intrare în Timişoara dinspre Arad

  1. Adica dam jos „Timisoara orașul liber de comunism” si facem sa reapară Timisoara de după zăbrelele comuniste!

    PCR forever young!

    Comunismul n-a murit; e doar partidul X travestit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *