DEFICIENŢE GRAVE de comunicare la Spitalul de Copii din Timişoara

Spitalul de copii dorește să amenajeze un spațiu în zona ultracentrală a Timișoarei cu fonduri europene

„Ieşiţi afară din saloane că vine vizita. Rămân doar copiii aici!”. „Păi nu stă singur, e prea mic. Nu pot să-l las”, spune o mămică. Nimic n-are efect, regula-i regulă, aparţinătorii trebuie să iasă pe holurile spitalului şi să stea în poziţie de drepţi.

Medicii apar, de la cel mai mare în funcţie, la cel mai mic, cu trupa de rezidenţi şi asistenţi pe urme. Vizitele par să fie cele mai importante momente ale zilei. Din păcate, nu sunt şi pentru pacienţi, adică exact cei care au nevoie de tămăduire şi sfătuire, pentru că mulţi dintre copii, mai ales cei mai mici, nici măcar nu stau la un control fără mama de faţă.

Astfel, vizitele sunt, de cele mai multe ori, pentru „a da bine”. Să nu fie nici o haină la vedere, nici o geantă, nici o farfurie. Pe noptiere trebuie să existe doar medicamentele prescrise. Asta în condiţiile în care spitalul nu oferă nici măcar un blid, iar pacienţii ar fi nevoiţi să mănânce din pumn, pentru că nu ar avea o altă soluţie.

Multe cadre ale personalului spitalicesc se axează pe ce îl supără sau nu pe domul doctor, nu pe nevoile pacientului. Şi nu vorbim aici de vreun spital dintr-un mic oraş de prin ţară, sărac şi fără finanţare, ci chiar de Spitalul pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Adică locul unde ajung şi copii foarte mici, care nu pricep absolut nimic din ce spune domnul doctor la vizită, dacă nu e un aparţinător de faţă… Ce va face pacientul după plecarea vizitei? Ce mai contează… Important este că vizita a decurs bine, fără incidente, fără mame în saloane, furculiţe pe noptiere sau genţi pe sub paturi.

Efortul depus de medici pentru salvarea pacienţilor este, fără îndoială, apreciat, respectat şi, uneori, răsplătit de părinţii micilor pacienţi. Sufletul acestora însă nu poate fi liniştit decât de părinţi, pentru că nu am văzut încă, în Timişoara, medici care să (se) coboare la nivelul celor mici pentru a-i linişti şi a reuşi să-i consulte aşa cum, adesea, vedem cazuri prezentate în mass-media de dincolo de graniţă.

Anestezişti care îşi petrec timpul cu copilul în braţe până când se împrietenesc, medici care se pun pe burtă pentru a linişti un copil cu autism şi exemplele ar putea continua.

Nu se ştie de unde porneşte această dorinţă nestăvilită a personalului din spital de a-i asigura medicului un confort sporit, în condiţiile în care toate aceste frământări sunt în van, neavând un scop clar.

În schimb, cel care contează într-o unitate spitalicească este de fapt… pacientul, care nu apare decât cu numele în foile pe care le întocmesc rezidenţii şi asistentele.

E drept, nu e normal să aduci microbi din afară, iar în spital ar trebui respectate nişte reguli stricte, însă de aici până la absurd e cale lungă.

În plus, spitalul nu oferă mai nimic, în schimb pacientului i se cer prea multe lucruri pe care nu are unde să le ascundă, decât eventual sub saltea, cât să nu se vadă, până la trecerea vizitei.

„Am pus geanta asta ba sub pat, ba pe alt scaun sau pe un alt pat, că nu mai ştiu pe unde să o învârt. Ce să mai fac cu ea?”, o întreabă o mămică pe o infirmieră.

„Nu ştiu, dar se va supăra domnul doctor!”, răspunde femeia în halat.

„Bine, dar eu am altă problemă acum, copilul se simte foarte rău, nu-mi stă capul la geantă!”.

„Încercaţi să vă adunaţi puţin şi să vă faceţi ordine pe noptieră”, vine răspunsul…

E drept, medicii salvează vieţi şi nimeni nu contestă acest lucru, însă undeva se produce o ruptură de comunicare între personal, pacienţi şi medici, iar acest lucru duce la formarea unei anomalii în sistem, în detrimentul tuturor părţilor.

 

Citeşte şi:

Disperată că nu este preluată la Urgenţe, o timişoreancă cu dureri de inimă a sunat la 112 din curtea spitalului

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

56 thoughts on “DEFICIENŢE GRAVE de comunicare la Spitalul de Copii din Timişoara

  1. Acest articol este penibil! Intr-adevar spitalul lucreaza pentru pacient, dar pacientul vine si pleaca, colectivul ramane acelasi; nu consider ca se cere mult cu regulile elementare de igiena si cu putin respect fata de medici. Cat despre resurse, asta este sau mai bine zis nu este in Romania(in orice caz nu e vina infirmierei sau a medicilor ca nu au farfurii), cui nu ii convine exista si Szeged, Vienna samd.

    1. Stimata doamna Amalia , reveniti-va putin la realitate.. toti care mergem la Turcanu nu platim asigurarea de sanatate in Ungaria sau Austria, ci in Romania.. in plus asa cum a precizat si dna. LUCIA GHEORGHIU nu toata lumea isi permite acest lux. Ce a fost mentionat in acest articolul tine de o mai buna comunicare si de intelegere care nu costa nimic(sau nu ar trebui sa coste..sper sa fiu inteles) si nimeni nu se refera la vre-un confort ci doar strictul necesar care si ala lipsete. Da intr-un spital de copii parintele ar trebuii sa aiba si el un loc si in plus ar trebuie sa existe locuri ptr. lucrurile personale. Am inteles ca nu medicii sunt de vina dar toti trebuie sa avem o atitudine cinvica corespunzatoare.Doar in modul asta lucrurile se vor indrepta vre-odata in Romania.

      1. Este foarte adevarat tot ce s-a scris despre CHIRURGIE,si mai cu seama despre As sefa este o rusine a sistemului !!!! comportament de mahalagioaica si nesimtita !Cerem sa se ia masuri!!! RUSINE,RUSINE

        1. Este foarte adevarat ce s-a scris despre Clinica de CHIRURGIE si de As sefa este o rusine a sistemului sanitar,nu stiu de ce nu se iau masuri !!!! RUSINE,RUSINE!!!!!!

          1. Sunt mama a doi copii.Da , cred si sustin cu aceeasi inversunare ca a dumneavoastra ca sistemul este unul defect dar , nu voi baga tot personalul medical in aceeasi oala! Am fost internata pe sectia de Cardiologie in acest spital si pot spune despre personalul de acolo(medici, asistente , infirmiere) ca au facut tot posibilul sa acopere lipsurile sistemului, desigur cerind ca pacientul sa respecte si el la rindul lui regulile spitalului.Bineinteles ca nu pot spala pe jos printre genti ,sticle ,papuci etc.Bineinteles ca intr-un salon mincarea inceputa si pastrata nu numai ca arata groaznic dar si miroase groaznic (sa nu mai vorbim de cit de nesanatoasa e pastrata la temperatura aceea, pentru asta exista un frigider acolo).Nu mi-a vorbit nimeni urit ba din contra! Nu stiu cum e in chirurgie(si nici nu doresc :), dar acolo unde am fost eu infirmiere si chiar asistente in plina actiune au gasit citeva zimbete si cuvinte frumoase pentru copiii de acolo.A! Iar cind am vrut sa le bag in buzunar au spus:”Nu multumesc! Am si eu copii acasa…si nu-mi doresc altceva decit sa fie sanatosi…”

          2. Nu toti medicii trebue bagati in aceeasi oala . Nu cunosc personalul de la chirurgie , dar nici nu-mi doresc , cat despre medicii de la onco-hematologie si nu numai dansii ci intrgul oersonal de la etj 2 si sectia transplant -medular vreau sa spun jos palaria . Am stat 5 luni cu baiatul in spital si nu pot decat sa le multumesc din toata inima .

  2. MA BUCUR ENORM CA IN SFIRSIT VAD UN ARTICOL CAREPUNE PUNCTUL PE I.AS VREA SA AUZITI VOCABULARUL PORTARILOR.IN SPECIAL AL CELUI CARE SOTIA LUI LUCREAZA CA INFIRMIERA.VATI CUTREMURA SI VI ATI PUNE INTREBAREA CUM INTR-UN SPITAL DE COPII LUCREAZA ASTFEL DE OAMENII.DACA AI COPILUL INTERNAT LA LUIS TURCANUSI E NEVOIE DE UN MEDICAMENT URGENT SAU UN PAMPERS SI NU ESTE ORA DE VIZITA CU NCI UN CHIP NU TRECI DE ACEST INDIVID DACA NU II DAI DREPTUL.E O LEGE ACOLO.
    DA SUNT SI DOCTORII EXCEPTIONALI DAR EI SUNT ANONIMI NU SE UMFLA IN PENE CA ACEST PORTAR CARE SE CREDE UN DIRECTOR

  3. Trist… Intradevar nu se încearcă din partea personalului medical crearea unei legături cu copilul si ce este mai trist este ca si cei care vin din urma, stagiarii, stidenti in practica urmează exemplul actual. Dar partea dureroasa este ca încă se asteapta mita pt a se misca lucrurile.

  4. Amalia articolu nu e penibil ba din potriva mai si ascund altele si la cum iei apararea ori esti asistenta ori doctor ori vrei sa devi ceva de genu chestia e ca medici pana si infirmierele se comporta iresponsabil si foarte urat iti vorbesc de sus parca ei is Dumnezeu si fara ei nai ce sa faci deci nai de ales decat sa ii satisfaci pe ei cu 100 de lei euro mai o cafelutza daca ii superi sar putea tot tu sa ajungi mai rau asa ceva nam vazut din pacatee decat in romania daca ar fi dupa mine 90% din ei ar fi in somaj ca nu isi merita diplomele ca doctor ai o responsabilitate fata de pacient nu ma vad nevoit sa iti dau o „mica atentzie ” din salaru meu atata timp cat si tu il ai pe atau … trebe sa fi abt fizic si psihic sa vorbesti intro anumita masura cu oameni fara sa ii insulti sa ii jignesti sau sa ii faci sa se simta prost tziai ales slujba aia fao tata cum trebe sau lasate e simplu 🙂 ii batae de joc prin spitale toate nu exista 1 sa zic ma de Doamne ajuta in romania !!! si rusine ca nici macar cele de copi care au nevoie cel mai mult de asa ceva..!! sa chemi asistenta ca nu sti ce e cu copilu sau ca ise termina perfuzia si sa iti zica csaa vine imedia si apare dupa 1 ora mise pare strigator la cer vaisamar !! rusine imputiti 90% din ei au diplomele luate pe acadele _)_

  5. Ar trebui sa ii intereseze jegul din saloane si comportamentul lor josnic,înainte de toate.
    P.S.Cand ai o urgență nu ai cum sa ajungi la Szeged sau Viena….

  6. Laud initiativa celui care a scris articolul, daca faceam parte din presa locala scriam si eu un astfel de articol. Nu demult am avut o experienta neplacuta legata de spitalul de copii Louis Turcanu, intelegem ca si parinti ca exista deficit de spatiu si de paturi in spital, cu toate astea nu inteleg incapabilitatea asistentelor care se ocupa de micii pacienti din saloane,de a gasii o vena ca sa ii pui o flexula, chinuie bietul copilas de un an jumate, destul incercat si nestiutor de ce se intampla in jurul sau,ca in final sa ajunga sa ceara ajutorul colegelor de la terapie intensiva, ele de ce pot, doamnelor asistente? Nu spun ca nu isi fac treaba, dar nu o fac cu daruire si altruism, fiind vorba de copilasi care nu stiu nici macar sa vorbeasca. Nu spun ca te internezi cu o anumita afectiune si pleci cu rotavirus, conjunctivita sau mai stiu eu ce alt virus, pentru ca asa se face triajul pacientilor, la gramada. Norocul nostru este ca nu am contactat nimic altceva. Sa nu mai spun de curatenia si dezinfectia care se face doar pe hartie. Sa nu mai spun ca saracele mame sunt chinuite sa doarma pe scaun sau un cel mai bun ca in patutul destinat copilului, ce conteaza apartinatorii. Si multe alte lucruri care nu mai stau acum sa le enumar. In concluzie ” ramaneti sanatosi, e mai sigur pentru toti””

  7. da e adevarat caci se intampla asta in spital mai ales in partea cealalta de spital partea de chirurgie.
    dar sunt medici din spitalul de copii asistente si infirmiere care se comporta exemplar care au grija de copii care isi arata interesul si nu trebuie sa stai drept in fata lor. am avut nefericitul an jumate in care spitalul mia fost mie si copilului meu si casa si masa ,unde medicul a plans laolalta cu mine care dupa o garda in care puiutului meu ia fost extrem de rau nu a plecat de langa pana nu a stiut ca a trecut pericolul cat de cat.sa vezi asistente care stau cu copii si se joaca cu ei cat mama ii plecata acasa dupa mancare sau dupa cine stie ce pofte alte puiutului. am trait printre medici si asistente si am un respect fata de aceste persoane .vorbesc despre personalul de pe sectia de oncologie.

  8. Draga, Amalia vreau sa spun ca noi platim taxe si impozite in Romania nu in alte tari. De ce la noi nu se poate cel putin sa se vorbeasca si sa se comporte frumos personalul ex. asistentele care sunt in general foarte flecmatice. Eu am fost internata cu fetita mea acum 5 ani si vreau sa spun ca de atunci a ramas traumatizata pentru ca a fost chinuita de 4 persoane gen „asistente” pt. a schimba un fluturas, doua la maini si doua la picioare plus eu mama care nu mai stiam ce sa fac. Nu au deloc rabdare, sunt foarte scarboase in comparatie cu asistentele din Szeged care culmea pot fi super dragute. Daca ai iesit la 3 noaptea pe holul spitalului de acolo asistentele imediat te intreaba care este problema? Pe cand la noi nu stii care pe unde doarme pe unde le poti gasi daca ai vreo problema.Dorm ca niste nesimtite?. Dar nu toata lumea are bani sa plateasca spitale in alte tari.Eu personal am cheltuit ceva bani… cu translator si cheltuieli de spitalizare. Intradevar profesionisti si medicii de acolo si asistentele.

  9. Interesant este faptul ca, majoritatea celor care au comentat acest articol, nu au cunostinte elementare cu privire la utilizarea corecta a gramaticii limbii romane. La fel de interesant este, cum se aduc acuzatii fara dovezi concrete. Adevarul este ca noi, cadrele medicale, suntem de vina … Orice acuzatie nefondata atrage dupa sine raspundere penala. Libertate presei prost inteleasa ne-a adus in acest stadiu, in care orice individ poate lansa acuzatii care atrag dupa sine lezarea imaginii unor cadre medicale care, poate, totusi, au muncit si au sacrificat mult pentru profesie. Stiu, nu este „la moda” sa apreciezi medicii, asistentele medicale etc. Dar poate, poate totusi, invatam si noi sa nu generalizam si sa ne asumam veridicitatea acuzelor noastre. Va-as ruga sa aduceti dovezi concrete … date, martori etc. … sa stim si noi despre ce vorbim. Altfel, domnilor, de trancanit la coltul strazii … asta poate oricine 😉 PS: S-a interesat cineva cati medici/rezidenti/studenti au scos bani din buzunarul propriu, ca sa cumpere Pampers si medicamente pentru copilasi? Va pot eu da cel putin 20 de nume asociate cu Spitalul Clinic de Urgenta „Louis Turcanu” … dar, desigur, asta nu este „la moda”! PS: Utila ar fi si o documentare cu privire la normele de igiena implementate in cadrul spitalului 😉 Altfel, aceleasi mamici care nu stiu unde sa isi depoziteze poseta (probabil noptierele alocate fiecarui pat, nu sunt suficient de incapatoare), aduc alte acuzatii cu privire la incidenta crescuta a infectiilor intraspitalicesti 🙂 …

    1. Partea cu gramatica as lasa-o la o parte. Chiar dacă știu carte sau nu, obligația medicului este sa ma trateze ca pe un om. Și cam aici e problema pe care eu am întâlnit-o la medicii cu care am stat de vorba.
      Poate ca și-au făcut treaba și m-au scăpat de boala. Dar nu cred ca costa ceva sa vorbească frumos și înțelegător cu un om care este bolnav, sau chiar mai dureros, ii este bolnav copilul.

    2. Domnule medic,

      Spuneati ceva despre cunostinte elementare despre limba romana…… in mesajul pe care l-ati scris s-a strecurat din pacate o greseala gramaticala ( va-as ruga ) corect ar fi V-AS RUGA.
      Dar nu asta ar fi totusi tragic …..tragic este ca atunci cand se constata unele probleme din sistemul sanitar si sunt sigura ca exista aceste probleme in loc sa vedem o dorinta de a rezolva ,oameni buni ,de a se incerca ameliorarea unei situatii ce vedem in schimb …..jigniri ,insulte ,ofense ,explicatii ridicole cu darnicie acordate de catre unii altora .
      Peste 100 de ani tot la acest nivel vom fi!!!!!
      Am inteles ,nu mai astept nici o schimbare !!!!

  10. Felicitari celor ce au scris articolul ptr ca au dreptate in cea mai mare parte.Am fost anul trecut cu fiul meu la Louis Turcanu ptr a-l opera.Totul a fost bine pana in momentul cand trebuia sa-i puna flexul.A fost nevoie de 6persoane sa-l tina pe fiul meu (care a avut 5ani) ptr ca pe mine m-au scos afara ,cica si mai rau ii incurc.Dupa ce am ajuns in salon am fost anuntata sa-l dezbrac ca o sa fie operat.Intre timp s-a anuntat vizita medicilor si toata lumea a iesit afara si stateam drept ca la armata.Dupa ce au iesit din salon am fost anuntata sa-mi iau copilul si sa cobor la sala de operatie.Domnul care mi l-a adus pe fiul meu habar nu avea sa-si faca treaba sa nnu mai zic de asistenta sefa care putin nu i-a trebuit pana sa nu o iau la bataie ptr modul cum l-a tratat pe fiul meu.In 3zile cat am stat in spital mi-a ajuns ptr toata viata.Despre domnul Doctor si medicul rezident doar cuvinte de lauda ptr ca sau comportat impecabil.In ceea ce priveste asistentele si infirmierele care se comporta execrabil cu copii in frunte cu asistenta sefa,daca nu le dai ceva te trateaza ca pe un gunoi.

    1. Pentru acel medic care tine parte personalului din spital de la cel m-ai mare la cel m-ai mic datimi voie sa va contrazic si daca vreti dovezi eu va dau si dovezi si incep cu biletul de iesire din spital pe propia semnatura, bilet pe care NU L-AM PRIMIT nici in zi de azi domnule doctor daca va pot numi asa si sant deja vreo 2 ani trecuti decand eu a-m fost internata in acest spital cu fetita si cu baietelul meu si credetima ca daca nu aveam in acel moment fractura incompleta la un deget de la picior si nu eram cu carjele dupa mine internata in spital cu 2 copii cu varste sub 6 ani doua dintre asistentele de la gastro erau calcate in picioare de mine pt este inadmisibil sa chinui un copil sa ii pui un flex si sa nu reusesti sa ii pui un flex si sa vi cu copilul inapoi in salon dupa m-ai bine de 15 mine si sa spui mamei intr-o varianta ca nu gasesti vena si in alta varianta ca toate venele se sparg unde incerci sa pui un flex, la internare nu a fost aceasta problema s-a putut pune un flex a doua zi cand era infundat flexu s-a putut schimba flexu IN SALON domnule doctor lucru care stiti destul de bine ca este interzis, asa ceva se schimba in sala de tratament/pansat sa nu m-ai zic si de geamu din salon ca l-a inchis cu cheia pe motivul ca daca pica fetita mea pe geam desi chiar nu era deloc aplecata pe geam statea pur si simplu in genunchi pe pat si se uita afara dupa fratele ei mai mare eram tratati ca la PUSCARIE insa asi avea o simpla intrebare ce cauta un pat sub un geam intr-un spital de copii fara ca geamul sa nu aibe grati? ma refer la grati doar pentru protectia copiilor pentru a nu se intampla o nenorocire domnule doctor nu pentru a se interpreta ca veti face din spital o puscari nu ca nu ar fi cam asa ceva dar totusi siguranta copiilor unde este in gaz ca insotitorul unui copil este la baie de ex?

  11. Tot ce scrietii este adevarat de la vizite, mita, mizerie , gasirea venei pt un copil de 4 luni, dormit in pat cu copii,etcc.
    Dar cand copilu tau ii acolo faci ce spun ei…..si astepti momentul sa pleci acasa sanatosii.

  12. Domnule, medic. Indiferent de cata gramatica stim nu ne intreba nimeni de acest lucru si nu cred ca este cel mai impotant. Platim CAS la greu pt. voi care nu sunteti foarte ok doar daca va primiti „dreptul”si nici atunci in cele mai multe cazuri. Daca exista atatea comentarii negative inseamna ca sunt adevarate. Eu am fost internata acolo si intradevar asa este fiicamea avea enterocolita a vomitat si avea diaree in acelasi timp. Culmea era ora de vizita. Infirmiera urla ca o descreerata sa curat patul si pe jos ca vine…”vizita” si sa ies pe hol in pozitia de drepti. Ce era sa fac sa ma pun sa filmez si sa inregistrez sa va aduc ” dovezi” sa ii fac rau copilului meu cu aceste dovezi cine are acest curaj de care vorbiti ce sar intampla daca am filma? Daca a-ti fi fost intr-un schimb de experienta intr-o alta tara civilizata unde cel putin se vorbeste frumos nu cred ca a-ti mai fi postat vreun comentariu?

  13. Ce sa-i facem asa suntem noi mai agramate.O data ce ti-ai luat angajamentul ca vrei sa salvezi vieti fa-o fara sa te comporti cu oameni cum te comporti cu animalele.Domnule doctor ,ce spuneti trebuia sa o filmez pe asistenta sefa cand imi brusca copilul ptr ca s-a speriat de ea si de modul de a-l pansa si ai scoate scoate flexul?Atunci sa fi vazut dumitale „dovezi” si momentul cand si-a primit partea ,sa nu mai zic ca partea ei a fost una destul de generoasa.

  14. DOMNULE MEDIC, MAI BINE DECAT SA VORBITI PROSTII, MAI BINE A-TI CIZELAO PUTIN PE ASISTENTA SEFA, CE-A CU PARUL ROSU DE LA CHIRURGIE, CARE ASTEAPTA DE FIECARE DATA IN LIFT SA-I BAGI CEVA IN BUZUNAR, ORI CE DAR SA-I BAGI, TIGARII SAU EURO. RUSINEE !!! RUSINE !!! PS. ASA CEVA NU AR TREBUI SA LUCREZE INTR-UN SPITAL DE COPII, MAI SUNT SI ALTE LOCURI DE MUNCA VACANTE < MUNCA DE JOS !!! CU RESPECT PENTRU MEDICII ADEVARATI !!!

  15. E trist…si din pacate oarecum adevarat,dar nu trebuie generalizata chestia asta…Am cunoscut si oameni de treaba in spitalul asta (medici,asistente,infirmiere) si nu cred ca ar fi corect fata de acestia sa intre in aceeasi poveste cu „cei care se comporta execrabil”.

  16. vorbiti aiurea domnule doctor….. „aceleasi mamici care nu stiu unde sa isi depoziteze poseta” eu nu tin in poseta hainute de copil, prosoape, pampersi si pijamalute ca sa nu mai vorbim de cana, farfurie si cate mai sunt necesare cat stai in spital cu copilul…..si nici o mamica nu le aduce infestate. Unde sa le ascunda cat trece vizita??? pe langa grija copilului mai trebuie sa stai si cu teama vizitei….. asta-i bunaaaa

  17. Nu pot spune ca am stat internat cu copilul in spital, insa acum aproximativ 1 an, vis-à-vis de Louis Turcanu ( tot de spital apartine ), am fost cu fetita care avea temperatura mare si plangea intr-una. Au fost 3 persoane in cabinet … nu le pot numi asistente, care NICI MACAR NU S-AU UITAT LA COPILUL MEU PANA NU LE-AM SPUS: CNP-UL, ADRESA, ETC. Imi venea sa le smulg parul din cap …pe rand… Cum se poate una ca asta? dupa ce ca suntem disperati…ca e vorba de copii nostri, eram impreuna cu sotia – ne puteam imparti, unul sta cu copilul, altul da datele respective… NU – pana nu scriem in fisa datele nu il consultam. Si dupa…consultul a fost asa…in scarba.

    Si-a spart copilul meu capul, ii curgea sange din frunte…LA FEL: am asteptat la triaj pana completa datele pe o fisa in calculator, au printat fisa si cu ea m-am dus la urgente jos sa o coase. A durat cca 15 minute toata operatiunea. Fara fisa, cica, nu MA BAGA NIMENI IN SEAMA. era o urgenta cretinilor….

    Oameni buni…sunteti OAMENI ? ? ? cum puteti sa tratati copiii in acest hal? VOI nu aveti copii? daca se intampla ceva grav nu doriti sa I se acorde atentia cuvenita CAT MAI REPEDE POSIBIL ?
    Sper sa se ia masuri cat mai repede. Dovezi aveti ( camere video montate ) – luati atitudine. Altfel, VOI LUA EU. Matur pe jos cu toate nesimtitele alea de asistente. Nu imi doresc sa mai ajung acolo, insa pentru copilul meu fac ORICE.
    Multa Sanatate !!!

    1. Dupa exprimarea d-voastra se vede clar ca va lipseste nu numai bunul simt ci si multe alte lucruri elementare din bagajul cu care a-ti pornit in viata-daca un astfel de comportament a-ti avut si la nivel de institutie nu-i de mirare ca nu v-au bagat in seama ceea ce nu cred ca s-a intimplat.Cadrele medicale au responsabilitati dar au si drepturi pe care foarte multi pacienti refuza sa le ia in consideratie -nu sunt roboti sunt oameni la fel ca d-voasra .Rusine din partea tuturor acelora care dupa ce au trecut pragul Spitalului L.Turcanu , vin cu comentarii de acest gen-asta este nivelul de educatie al acestor indivizi.Tot respectul ptr personalul care lucreaza in aceasta clinica si totodata ,Sarbatori fericite! , doresc acestor oameni care de sarbatori ,au grija de copii nostrii lasindu-si familiile in asteptare.

  18. De prevenirea infectilor nosocomiale a auzit m mama care a scris asa? Faptul ca prin hainele cuvile poate raspandii diferiti microbi/bacterii? A pastra curatenie in salon…nu inseamna doar „confortul pt vizita”…ci…mai presus de asta e” confortul pt pacient.Acasa nu se tine geanta pe pat ..pe geam..prosopul pe marginea patului…nu e asa..??

    1. Din evul mediu aveti de gand sa iesiti?? Dulap ne-ati dat? sa ne punem lucrurile? Pat ne-ati dat? ori noi nu trebuie sa mai dormim? Macar unul pliant ca in alte tari… Nuuuu, ne-ati dat un halat jerpelit! Ca sa poti respecta niste reguli, trebuie sa asiguri conditii. Tocmai am iesit dintr-un spital din Germania, unde nu m-a scos nimeni din camera de unde se pune fluturasul si se ia sange, nu m-a scos nimeni afara din salon la vizita (dimpotriva prezenta mamei se subintelege) salonul este considerat un mic sanctuar pentru copil, acolo nu se intampla nimic rau, copilul trebuie sa stie ca acolo este in siguranta, toate celelalte investigatii se fac in incaperi separate. Copiii au voie sa alerge pe holuri, au voie sa manance in pat, in holul spitalului este un loc de joaca, inclusiv cu topogan … Cunosc lipsurile materiale din spitale, dar nu ma impac defel cu „lipsurile” din mentalitate.

  19. dic, sper ca mai intri sa citesti comentariile, si vei avea vreodata bunavointa sa cobori din locul ala inalt in care te-ai urcat si sa te uiti efectiv la conditiile din spital.
    Explica-mi si mie cum de va deranjeaza atat de mult o geanta pusa prin salon, pentru ca da, noptierele nu sunt suficiente cand esti internata cu un sugar, care are nevoie de haine de schimb, scutece, lapte, mai ai nevoie si tu ca mama de unele lucruri, poate de un sapun, o haina de schimb, lucruri intime, lucruri necesare zi de zi.
    Stiti care sunt nevoile pacientului?
    Sper ca nu e nevoie sa vi le enumar, pentru ca mi-as da seama ca nici macar una din ele nu i-a fost indeplinita copilului meu cand am fost internata.
    Va intereseaza igiena din spital, dar ati dat la o parte saltelele patuturilor sa vedeti ce colectie frumoasa de microbi aveti acolo?sunt putrede!!!!
    Paturile sunt din 1940, si probabil si saltele tot de atunci, cititi pe ele ca scrie anul fabricatiei!
    Eu am vazut pentru ca baietelul meu a avut ghinionul sa faca o diareee frumoasa de la un microb intraspitalicesc, nu de la geanta sau lucrurile mele, pe care oricum mai aveam putin si mi le tineam in dinti, pentru ca nu ai nici macar un scaun langa patut. NIMIC!!!!!mi-am adus un scaun pliant de acasa, din ala de plaja, nu de alta dar dupa 12 ore de stat in picioare incepe sa fie cam greu.
    De dormit nici nu se pune problema, doar daca esti contorsionista!
    Ati vazut cum se face curatenie in spital? Nu au femeile alea nici macar o solutie de curatat, nimic. Isi umplu o galeata de apa, au un mop murdar, cu care si eu am sters in salon pentru ca mi-a vomitat copilu, si apoi cu mopul ala ele au facut curatenie!
    Cu un mop plin de voma, secretii si cine stie cate si mai cate…..
    Vreti dovezi……
    Cum sa vi le aducem? Credeti ca sta cineva sa filmeze sau sa faca poze cand are copilul bolnav? In conditiile in care filmatul sau pozatul oricum sunt interzise?pentru ca e institutie publica?
    CUM?
    Daca ati merge mei mult pe sectii le-ati vedea toate lucrurile astea si nu ar mai trebui sa cititi comentariile unor „agramate”!sa nu va deranjeze la ochi…..
    Si medicii aia care au scos bani din buzunar, unde au fost cand i-am chemat ca imi lesina copilul, si plange de dureri?ca i-am chemat 5 ore si n-a venit nimeni, erau probabil la cumparaturi!!

    Ar mai fi tare multe de spus, dar nu are rost, sunt lucruri care se vad cu ochiul liber, trebuie doar putina bunavointa.
    Sper ca am fost sufiecient de coorenta si am scris corect gramatical, ca vad ca asta va intereseaza!!!!!

  20. Anul trecut dupa o convulsie febrila a baiatului , am ramas internata .Ptr a beneficia de concediu medical, am platit suma aferenta zilelor state in spital,fara a beneficia de pat,masa,etc.Encefalograma si interpretarea le-am efectuat la privat,la cerinta doamnei doctor.Rezultatul nu a fost apreciat de dna doctor, dansa insistand cu un tratament,pe care l-am refuzat.In prima noapte cautat termometru.
    .dar nu era nicio asistenta,asa ca a venit sotul la 3 dimineata, copilul avea 39,5 febra,la 5 dimineata gasit o asistenta,cred ca mergea la baie….pana la 6 asa stat cu copilul.In acelasi salon era internat un baiat de 2 ani cu pneumonie, fara apartinator,de care ne ingrijeam cele din salon(mancare,haine curate linistire cand urla).nu conteaza greselile gramaticale, copii exista si la mame minore. fara scoli.important e ca lumea vine sa isi trateze copii,dar fara pat,fara mancare,cu personal medical ce nu reusesti sa il gasesti noaptea,cu plata ptr copil de 3 ani, desi platesti CAS,fara a fi informat de starea copilului,cu expediere catre privat pentru investigatii
    .

    1. Intamplator, stimata Doamna stau pe sectie … in fiecare zi … cel putin 4 ore peste program, neplatit, pentru ca imi este draga meseria si imi sunt dragi pacientii. Cunosc foarte bine conditiile din spital; sunt departe de ideal. Asta nu inseamna insa, ca medicii sunt de vina, sau ca, atunci cand incearca sa pastreze o ordine si niste conditii minime de igiena pentru a mai reduce din transmisibilitatea microbilor trebuie catalogati ca fiind lipsiti de empatie etc. Imi vine greu sa cred „ad litteram” cele spuse de dumneavoastra. La capatul fiecarei sectii este camera asistentelor … cumva este greu de crezut ca o noapte intreaga nu ati reusit sa gasiti nici un cadru medical pe sectie.La fel cum imi este greu sa cred ca medicul si rezidentul de garda v-au ignorat voit timp de 5 ore, fara motiv. Asta se poate intampla doar in cazul in care exista un caz mai grav care necesita atentie. La cumparaturi sigur nu erau, draga Doamna … asta facem in timpul nostru liber si din banii proprii … neinteresant, stiu. In ceea ce priveste depozitarea obiectelor personale exista, la subsol o incapere special amenajata pentru bagajele mari. Strictul necesar pentru 1 zi incape in noptiera 🙂 Deci, despre ce vorbim? Restul neregulilor, cu privire la dotarea spitalului, chiar va rog sa luati masuri si sa le reclamati dar sa incercati sa faceti diferenta intre vina cadrului medical si a sistemului. Noi, facem asta in fiecare zi. Daca aveti nedumeriri cu privire la modalitatea de a reclama anumite comportamente necorespunzatoare, asta se poate face civilizat, luand legatura cu Directiunea Spitalului si de acolo mai departe si mai sus. Pentru asta trebuie insa dovezi 🙂 stiu, e mai usor sa trancanim si sa acuzam in vant. Iar gramatica, ar fi de dorit sa o stapanim toti. Se preda in clasele mici. Nu e nevoie de studii inalte. Scapari, se inteleg. Dar cand o scapam pe ea, intreaga limba romana … parca nu mei e bine 🙂

  21. Personal, am fost o singura data la un simplu control cu copilul la „Louis Turcanu” si nu am motive sa ma plang dar din comentariile citite aici este clar ca exista niste probleme acolo. Intrebarea mea este: de ce nimeni nu s-a autosesizat inainte de aparitia acestui articol? Chiar nimeni nu a putut sa filmeze macar un incident petrecut in acel spital? Observ cu stupoare ca parintii stiu sa ia atitudine doar in mediul online. Faptul ca umpleti rubrica de comentarii de la un articol nu ii ajuta cu nimic pe copiii vostri si pe viitor veti avea parte de acelasi tratament. Parintii ar trebui sa se revolte mai mult cand vine vorba de siguranta copiilor in spitale, scoli etc. Si totusi se tace!! Si copiii in continuare sunt tratati ca niste gunoaie si in spitale si in scoli. Cand va intalniti cu astfel de situatii trebuie sa strangeti dovezi si sa curga plangerile in ceea ce priveste cadrele medicale sau didactice, dar nu oricum ci cu „circ”. Sa apara in presa, pe facebook, peste tot. Altfel nu se iau masuri. Din proprie experienta va spun ca se poate, dar numai cu circ mediatic.

  22. Buna ziua,

    Sint de acord ca exista exceptii, atit din partea parintilor, cit si din partea personalului medical.
    Si doar impreuna , sesizind inclusiv presa si televiziunile, atunci cind este cazul, se pot indrepta lucrurile.

    Pt AMALIA : lucrezi in „sistem” cumva ?

    E de prost gust si denota cel putin proasta crestere sugestia ta „cui nu ii convine exista si Szeged, Vienna samd.”.

    Parintii copiilor platesc CAS AICI ! In Romania adica.

    Asa ca sugestia ta, pe linga ca denota cele scrise mai sus, referitoare la caracterul tau, mai suna un pic si a furt.
    Adica oamenii platesc si aici, iar daca nu le „convine” sa mai plateasca o data si in afara tarii ?

    De unde esti, stimabila ?

    Fara respect !

  23. Medic, interesant este faptul că nici tu nu stăpânești prea bine scrierea. Las-o mai moale! Nu ești tu buricul pământului!

  24. Am fost internata in sectia de copii pe vremuri, inainte de revolutie… Sa vedeti atunci ce reguli erau, nu ne vedeam parintii deloc in saloane nu aveau voie niciodata. Trebuia sa coboram intr-o salita jos ca sa ii vedem si practica asta era rara, parintii mei erau medici si nu ma puteau vedea. Ce sa caute gentile in saloane de copii? Genti care au stat in praf, pe jos, in autobuze, impregnate de tot soiul de microbi etc Ziceti merci ca acuma puteti sa va fataiti toata ziua prin saloane si doar in timpul vizitei va cer sa iesiti. Sunt sigura ca si in SUA sau vestul Europei in timpul vizitei medicilor trebuie sa faceti stanga imprejur si sa iesiti, astea is reguli de baza!

    1. Aici, la faza cu vestul Europei, va contrazic. Eu locuiesc in Belgia si va spun 100 % adevarul.
      Prezenta apartinatorului este necesara si subinteleasa! Asa de subinteleasa incat exista pat, dulap etc pentru apartinator…
      Si inca ceva: nu ar trebui sa traim in trecut, prin comparatie; intotdeauna exista si mai rau, evident, dar eu nu sunt de acord sa tanjim, sa ne rugam pentru normalitate si atunci cand o avem, sa ne comportam de parca tocmai s-ar fi intamplat o minune. Sa stea copilul cu mama lui, chiar si (mai ales!) in timpul vizitei este ceva normal.
      In rest, o zi frumoasa! 🙂

    1. Cecilia, am fost asistenta medicala 10 ani si ma mandresc. Din fericire am avut un sef care nu tolera lipsa de omenie. Daca vreti curatenie in saloane, in primul rand trebuie sa dotati sectiile astfel incat sa fie respectat circuitul legal dar si sa curatati noptierele jegoase in care pacientii trebuie sa isi tina lucrurile. Sa sti ca in SUA si in alte tari (am lucrat si in Franta) apartinatorii au DREPTUL sa stea la vizita bolnavului, chiar si a pacientului adult. Aroganta personalului este aspru taxata. Chiar si daca este fundamentata, aceasta nu se exprima de fata cu pacientul. Din pacate mi-e rusine cu unele dintre fostele mele colege. Intrebari adiacent pentru toate asistentele sefe din spitalele din Timisoara: de ce pe la colturi nu se spala pe jos, de ce nu se curata noptierele dupa fiecare pacient, de ce se fumeaza in hol si cabinete, de ce nu ascultati PACIENTII?

  25. Eu am avut ghinionul sa fiu internata de doua ori cu copiii la Turcanu, am ajuns și în urgenta de doua ori și în policlinica. Ulterior am fost internați în Ungaria.

    Medicilor de la urgenta nu am ce sa le reproșez, am ajuns acolo cu sufletul la gura și s-au ocupat rapid și serios de copii.

    La Policlinica a fost îngrozitor, în ambele cazuri MEDICII erau mai preocupați de mersul o o țigară sau alte distracții când aveau pacienții mici și bolnavi la ușă, care stateu cu orele în așteptare. Iar când am fost primiți, competenta lor era nula. M-am gândit atunci sa o și dau în judecata pe dr. Zaharia de la ORL, care ne-a ținut 1/2 ora sa așteptăm ca să-și areriseasca cabinetul, chiar dacă noi eram singurii pacienți care așteptăm. Apoi a vorbit urat cu noi și ne-a dat un tratament din burta, fără sa asculte cu adevarat pacientul.

    Când ajungi in spital esti la limita disperării și il asculți de doctor, pentru ca în priceperea lui sta soarta copilului tău. Dar comunicarea dintre doctor și părinte lasă foarte mult de dorit.
    În Ungaria doctorii mi-au explicat cu răbdare care este problema și m-au tratat ca pe un om. Aici doctorii ma tratau ca pe un Idiot care ii încurcă. Poate ca și noi părinții meritam un pic de empatie din parte doctorilor.
    În spital de stat în Ungaria eu avem patul meu, lângă pătuțul copilului, iar la vizita stăteam lângă el. Doctorul îl consulta apoi vorbea cu mine despre starea copilului. Nu cred ca asta depinde de dotarea spitalului, ci doar de modul de abordare al relației medic-pacient.

    Iar despre asistente pot sa spun ca unele erau foarte drăguțe și își făceau treaba iar altele erau cam dure.

    Dar situația cea mai tragica este ca în saloane intri cu o boala și ieși cu alte 3. La noi în salon era un copil cu diaree, altul cu bransolita și unul cu pneumonie. Noi aveam alergie, dar am venit acasă xu
    diaree și tuse.

  26. Daca pe copilul abia operat ti-l ia „domnul „care ti l-a adus din sala de operatie si il arunca in pat cum ai descrie comportamentul lui draga Violeta?Banuiesc ca unul normal dupa parerea ta.

  27. din pacate domnule DR este adevarat tot ce sa scris despre Clinica de CHIRURGIE si mai cu seama de as sefa RUSINE,RUSINE ………AR TREBUI SA DEA EXEMPLU TUTUROR NU STIU DE CE NU SE IAU MASURI!!!!

  28. Si eu am fost internata cu baietelul meu acum cativa ani, cand copilul avea 6 luni si sugea inca. A avut otita la ambele urechi si laringita. I s-a dat un patut de bebe din acela cu bare de fier, iar mie nu mi s-a oferit nimic. Am stat internata cu el 7 zile si am dormit cu fundul pe scaun si cu capul pe masa, pe o perina adusa de acasa. Intr-o dimineata ma durea atat de rau spatele dupa cateva nopti dormite pe scaun, incat m-am suit in patutul copilului, mi-am intins spatele, iar picioarele cum nu intrau, le-am tinut in sus, pe barele de fier, si copilul pe burta mea, el avand febra si stand 18 ore la o perfuzie. Mentionez ca aveam pe atunci vreo 42 de kg, sa nu va imaginati ca sunt vreo balena. Si pur si simplu am adormit asa chinuita in pozitia aceea in pat cand a venit vizita. Tin minte ca a venit un domn doctor, un „domn profesor” ii ziceau toti rezidentii ce il acompaniau si vazandu-ma in patut a facut un tam-tam de nu-mi venea sa cred. I-am spus doar foarte calma sa incerce sa se puna in locul meu, adica sa-si imagineze ca e internat de cateva zile in spital, ca doarme pe apucate doua-trei ore pe zi cu capul pe masa, cu copii care plang tot timpul, iar o doamna asistenta a inceput sa ma ia la rost „Cum pot vorbi asa cu domn’profesor, nu am rusine?”. Va imaginati ca am rabufnit, cu tot bunul simt si calmul pe care incercam sa mi-l pastrez pana atunci, desi era mega obosita. Aceasta era cea mai grava problema atunci, nu bietii copii bolnavi…. Si sa nu mai spun ca intr-un patut la fel ca cel in care era baiatul meu era un alt baiat de vreun an de la casa de copii, care avea atrofie musculara, ii tranteau ingrjiitoarele un biberon in gura, ii puneau o carpa sub biberon, ca sa ii curga in gura si plecau. Toate femeile ce mai eram in salon mergeam pe rand si-i tineam noi biberonul, ca i se rasturna si nu putea face nimic sa poate suge din nou din el. Plus ca atunci cand il schimbau, adica cam o data pe zi, ii lasau acelasi pampers si ii puneau carpe inauntru. Cand am vazut asta, l-am schimbat eu de cateva ori pe zi, cu pampersi cumparati de mine, i-am adus si un carusel de pus la pat, se uita la el ca la soare cum se invartea si cum canta. Doamne, plangeam de sarea camasa de pe mine cand il vedeam cat e de necajit si cum e tratat acolo! Mai era internat si un baietel ce avea rotavirus cu noi in salon. Bineinteles ca atunci cand l-am externat pe baiatul meu, peste 1 zi am revenit la Urgente, caci luase si el rotavirus si iar vomita si facea diaree, se deshidrata foarte tare, dar am reusit sa-l pun in picioare cu saruri de rehidratare date practic cu forta la varsta aceea (6 luni), acasa. A mai fost o data cazul sa-mi internez baiatul, dar am semnat pe cont propriu ca ii voi face injectiile acasa, nu mai vreau sa trec prin cosmarul cu spitalul de copii, e una din cele mai urate experiente pe care le-am trait pana acum!

    1. Oamenii astia si-au pierdut UMANITATEA si RESPECTUL fata de bolnavi si apartinatori.Toate cadrele medicale isi primesc banii de pe urma pacientilor.Daca copiii si adultii nu s-ar imbolnavii,iei nu si-ar mai primii salariul si sa nu mai spun de ciubuc.Dar acum in Rominia se cam feresc sa primeasca ciubuc.

  29. RUSINE PENTRU ASA ZISA ASISTENTA SEFA DE LA CHIRURGIE , CARE ESTE VOPSITA UN CAP IN MAI MULTE CULORI [ VERDE, MOV SI NEGRU] . ACEASTA IN LOC SA STEA IN LIFT CAND COBORI LA PARTER, SA-I BAGI CEVA….IN BUZUNAR EURO., MAI BINE AR VEDEA DE MIZERILE DE PRIN SALOANE…ACEASTA AR TREBUI PUSA LA MUNCA DE JOS, CA SA STIE SA APRECIEZE OAMENII…RUSINEE… RUSINE… SI VA MAI CREDETI CINSTITI NU VA ESTE FRICA DE DUMNEZEU !!!!!!!!!!!1

  30. In Anglia majoritatea medicilor nu poarta halate, numai specialitatile chirurgicale poarta echipament de spital, ceilalti vin la lucru imbracati in pantaloni si camasa, consulta pacientii si recolteaza sange imbracati civil, pentru ca nu microbii de afara sunt periculosi, ci aia din spital. Si ca sa nu-i transmita pe aia din spital de la un pacient la altul se spala pe maini de o mie de ori pe zi, dupa si inainte de a pune mana pe fiecare pacient. Mamele isi tin posetele pe scaune, nu deranjeaza pe nimeni. copiii au voie cu jucarii de acasa, nu deranjeaza pe nimeni.
    Cat despre apartinatorii care n-au voie in salon la vizita, asta e o aberatie. Parintii trebuie sa fie langa copil, daca se poate amandoi, pentru ca medicul sa le poata explica ce are copilul si ce e de facut. Planul de investigatii si tratament e discutat cu parintii care sunt implicati in ingrijirea copilului. Medicul nu examineaza copilul daca nu e un apartinator langa el.
    La vizita „mare”, cu toata sectia, nu sta nimeni drepti, toata lumea e zambitoare si relaxata. Se discuta cazurile, se pun intrebari, se invata. Studentii, rezidentii pun intrebari, parintii pun intrebari, medicii primari raspund. Daca nu stiu spun frumos „nu stiu, dar o sa ma interesez si o sa revin cu un raspuns”. In Romania e o rusine sa spui ca nu stii. Aici nu, e ceva ce i se poate intampla oricui,e imposibil sa stii totul, important e sa te duci si sa cauti raspunsul.
    Medicii si asistentele se poarta cu fiecare pacient ca si cum ar fi copilul lor. In Romania am auzit de multe ori „pentru ce ai venit mamica la spital, ca n-are nimic grav copilul?”Aici ii auzi incurajandu-i pe parinti „inteleg ca va e greu, dar va descurcati foarte bine”, dupa care ti se explica frumos care sunt semnalele de alarma cand ar trebui sa vii cu copilul la spital. Si parintii la randul lor sunt respectuosi si binevoitori cu personalul medical. Nu da nimeni bani, dar poti cumpara o cutie de bomboane in semn de recunostinta.
    Parintii au voie sa stea langa copil cand i se ia sange pentru analize, dar sunt intrebati inainte daca suporta sau nu, daca se stiu sensibili ies afara. Daca e nevoie il tin asistentele, si e nevoie pentru ca nici un copil nu sta de bunavoie sa-l intepi si e posibil sa fie intepat si de cate 5-6 ori pana sa gaseasca cineva o vena. Dar ti se explica lucrurile astea cu rabdare si esti pregatit pentru ce urmeaza. Nu tipa nimeni, nu vorbeste nimeni urat, nici doctori, nici parinti.

  31. Din punctul meu de vedere si experientele care le am avut la spitalul Luis Turcanu,pot sa spun ca in cazul nostru nu au stat lucrurile asa rau ,tinand cont ca am fost internati acolo de la 9 zile de viata ale copilului(cred ca avem cel putin 6 internari ).Am fost internati pe sectia de Oncologie la doamna prof Serban si doamna dr Ursu Emilia carora le multumesc enorm de mult ptr cea ce fac ptr copilul meu si in ziua de azi,personalul la fel ,toata lumea s a purtat foarte frumos cu noi si nu mi se pare nimic deplasat sa se respecte regulile cu strictete atat timp cat este ptr binele pacientilor! V am mai spus din punctul meu de vedere si credeti ma ca niciodata nu am incercat sa bag in buzunar nici la personal nici la doctori ,si au incercat sa faca ce este mai bine ptr noi !

  32. Eu am vazut medici care sa puna pacientul.copil pe primul loc.
    Dl dr adrian lacatusu. Se atramba se joaca.. Le da chei,pix,foi….tot ce are in mana pt a nu plange…ii lasa sa se linisteasca.ba chiar am asistat la un monent cand o asistenta vroia sa i vage cu sirungasiringa fortat pasyilele ca altfel nu se poate asa sunt cei mici santajisti…la care dl. Doctor a reactiobat ferm sa lase copilul ca nu asa se face treava.si sunt sigura ca mai exista si altii ca dansul
    Nu stiu cum este la l.turcanu dar e trist sa fie asa?

  33. Vai…am fost internata cu copilu acolo …nu doresc la nimenisa ajunga unrernat in acel spital plun de infectii si gand zic infectii vorbesc de la microbi pana la doctori..jalnic…

  34. Am fost la nepotelul meu care este internat la sp. Louis Turcanu sectia chirurgie. Chiar cand sa cobor scarile sa intru pe usa, in fata mea un aurolac imbracat intr-o geaca portocalie reflectorizanta murdara, un miros infernal, mergea linistit inainte nimeni nu l-a oprit si-a facut de cap pe acolo.
    Intrebarea mea este: Domnul portar unde este? Sau unde este acea persoana care se ocupa de pazirea cladirei?

  35. Se tot vorbește despre o asistenta sefa cu părul colorat la chirurgie,tupeista și nesimțită…… sunteți sigure mămici ca este șefa?????? Sunteți sigure ca sefa asistenta se pretează la mizerii de genul asta??? O secție medicala are un șef, la care dacă ați fi mers sunt sigura ca a-ți fi aflat cine este. Sefa asistenta este o tipa responsabila, serioasa, calculata și care pune suflet în tot ce face.. Nu recunosc multe acuzații le aduse personalului,, poate ca sunt și uscaturi,,,, însă nu este corect sa fim amestecate în aceeași oala. Suntem atât de puține la numărul mare de bolnavi încât, vreau sa cred ca ne facem bine treaba. Îmi pare rău că multe dintre voi nu sunteți conștiente de lipsurile voastre și scoateți vinovați doar pe cei ce vor sa ajute.Care dintre voi ar avea puterea și dorința de a lucra cu copiii bolnavi, care dintre voi ar cheltui din salariu câștigat cu greu și cu copii acasă, bani pentru copii lasa_ti în grija voastră pentru recuperare????? Da noi cumpărăm pampers, șervețele, biberoane, uneori medicamente ca sunt unele mămici foarte necajite. Despre poziția de drepți la vizita!o aberație, sa fim serioși…. Îmi pare rău că se scot în evidenta doar părțile negative din sistem și nu sunt apreciate efortul și calitatea muncii majorității. Se arunca cu noroi în toți. păcat! Multi dintre noi muncesc cu drag. Noi chiar suntem lângă pacienți zi și noapte,
    sărbători și dacă este nevoie, peste program fără sa fim plătiți…. Multă sănătate va doresc!!!!!

    1. sa fim seriosi…..stim care e as sefa ,cea care merge zilnic cu DR la vizita,urla si tipa . Am fost acum un an si am vazut o scena incredibila:aceasta as sefa ia aruncat mincarea une asistente de pe sectie de ce va mirati ca vi se arunca voua??????!NU VA INTREBATI DE CE NU STA PERSONALUL?//// SE TOT PERINDA PE LA CHIRURGIE TOT ALTE ASISTENTE,INFIRMIERE SI FEMEI DE SERVICI??????????????DE CE OARE????????????????

      1. DE CE SUNTETI PUTINE? DIN CAUZA EI SI A COMPORTAMENTULUI CARE IL ARE FATA DE ANGAJATI! CALCULATA????????????CE CALCULEAZA ESTE TOTAL OPUSUL E DEMENTA!!!!!

  36. Imi ofer cu omenie si seriozitate serviciile mele ca translator,insotitor,intermediere ,programare la medici specialisti la toate clinicile din Szeged,inclusiv la Institutul de Fertilizare.
    Apelati cu incredere:+36309851088
    [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *