Aradul are o GARĂ NOUĂ, cu scări rulante şi lifturi la fiecare peron. Arată IMPECABIL!

Gara Arad

Foto: aradon.ro

Un mega-proiect în valoare de 1,38 miliarde lei, privind modernizarea căii ferate pe relaţia Curtici-Arad şi a Gării Arad, este pe cale să devină realitate!

Stația CF din municipiul de pe malurile Mureşului are un alt aer deja, unul care combină modernul cu clasicul (datorat aspectului exterior care a fost păstrat şi a modernizărilor interioare).

Gara CFR Arad

Clădirea Gării Arad a fost construită în 1910, după planurile arhitectului arădean Ludovic Szantay. Ce a apărut nou acum?

Scările rulante care duc din sala principală în sus, într-o altă sală, destul de încăpătoare, situată deasupra liniilor de tren, de unde călătorii vor putea coborî, tot pe scări rulante, ori cu liftul, la fiecare peron în parte.

Gara Arad

Tot în gară au fost construită o clădire pentru mentenanță, care va cuprinde ateliere tehnologice, laboratoare, birouri, arhive și magazii.

Lucrarea a debutat pe 27 martie 2012, având un termen de finalizare de 36 de luni. Termenul inițial, iunie 2014, a fost cu mult depășit desigur.

Vineri, însă, pe 11 decembrie, sunt așteptați oficiali din partea Ministerului Transporturilor, ca să taie panglica lucrărilor de la Gara Arad.

Mai multe imagini pe aradon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Aradul are o GARĂ NOUĂ, cu scări rulante şi lifturi la fiecare peron. Arată IMPECABIL!

  1. Aradul nu are nici o gara noua! Una este nou si alta este modernizat!! Nu este o cladire noua pe un alt amplasament ci doar o renovare capitala si dotarea cu unele facilitati elementare conform normelor europene. Pe de alta parte se pare ca unii nu stiu cate luni are un an din moment ce afirma ca o lucrare inceputa in Martie 2012 cu derulare pe 36 de luni (adica 3 ani pana in 2015) are termenul depasit daca nu a fost finalizata in Iunie 2014!?

    1. Are dreptate nici azi in 10.12.2015 nu au dat drumul pe sus a calatoril si isi bat in continuare joc de oamneni si ii prosteste ca in martie 2016 vor da drumul pe sus.Foarte urat din parte Ministrului de la transporturi rusine sa va fie ca va bateti joc de oamneni si le dati drumu la scari cica ca le pune in proba Romania cea mai mincinoasa tara!!

Lasă un răspuns