Aleșii locali timișoreni nu vor să-i ierte pe datornici

Primaria Timisoara

O ordonanță de guvern emisă pe parcursul acestui an prevedea posibilitatea de acordare a unor facilități fiscale contribuabililor care datorează majorări de întârziere pentru neplata unor obligații financiare către stat, dar și către bugetele locale, cu acordul consiliilor. La propunerea consilierului local Alfred Simonis, un astfel de proiect de hotărâre s-a aflat ieri pe ordinea de zi a ședinței în plen a Consiliului Local Timișoara.

Conform proiectului, 70 la sută din majorările de întârziere aferente impozitelor pe care contribuabilii timișoreni le datorau bugetului local, restante până la 30 septembrie 2015, puteau fi anulate dacă datornicii achitau până la 31 martie 2016 obligațiile principale și până la 30 iunie 2016 achitau 30 la sută din majorări.

Primarul Nicolae Robu s-a opus acordării acestor facilități, întrucât numărul beneficiarilor care au beneficiat în trecut de reglementări asemănătoare a fost unul destul de redus. La rândul său, inițiatorul proiectului, Alfred Simonis, a argumentat că, în ultimii cinci ani, au fost acordate de patru ori facilități fiscale persoanelor juridice, dar niciodată persoanelor fizice.

O dată ajuns la dezbatere, proiectul nu a întrunit, însă, suficiente voturi. Doar 12 consilieri au votat pentru, doi împotrivă, iar restul s-au abținut.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Aleșii locali timișoreni nu vor să-i ierte pe datornici

Lasă un răspuns