Declarația 600 a fost amânată până în 15 aprilie

A fost adoptată o ordonanță de urgență a guvernului prin care termenul inițial de depunere a formularului 600 – „Declarație privind venitul asupra căruia se datorează contribuția de asigurări sociale și cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate” de 31 ianuarie a fost amânat până la 15 aprilie.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că „în perioada următoare, Ministerul Finanţelor trebuie să identifice o soluţie permanentă care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei care obţin venituri din activităţi independente, iar plata contribuţiilor să se facă o singură dată pe an şi nu anticipat”.

În ultimele săptămâni au fost numeroase controverse pe acest subiect. De asemenea, și declarațiile oficiale s-au dovedit contradictorii, așa că să mai avem nițică răbdare ca lucrurile să fie clarificate până la noul termen de depunere a acestei declarații sau până la eliminarea ei.

Reamintim că formularul 600 trebuie depus, în vederea stabilirii CAS și CASS de achitat în 2018, de către persoanele fizice care au obținut anul trecut venituri din activități independente, din asocierea cu o persoană juridică, din cedarea folosinței bunurilor, venituri din investiții, din activități agricole, silvicultură și piscicultură sau din alte surse.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns