Decizie de ultimă oră: În localitățile din Timiș în care rata depășește 6 la mia de locuitori, printre care și Timișoara, cursurile se desfășoară online

Reguli noi: Clasele trec online doar cinci zile, în loc de zece, la apariția cazurilor de COVID

Ridicarea carantinei din zona metropolitană a Timișoarei, decizie luată în urma ședinței comitetului județean pentru situații de urgență care a avut loc sâmbătă seara, ar fi putut permite, conform cadrului legal, redeschiderea grădinițelor și școlilor în localitățile în care acestea au fost  închise în ultimele două săptămâni.

În plan concret, însă, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, întrucât modalitatea de desfășurare a activităților didactice implică o analiză detaliată la nivelul unităților de învățământ, care să țină cont de anumite circumstanțe specifice în care acestea pot funcționa.

Duminică, în Consiliul de Administrație al ISJ Timiș s-a luat decizia ca, de luni, școlile și grădinițele cu incidența de peste 6 la mia de locuitori, să funcționeze în regim online pentru o perioadă de 14 zile. Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului comun nr. 3459 din 6 martie și a ROFUIP (art. 9, alin. 4).

Potrivit ultimelor date transmise de Prefectura Timiș, în județ 19 localități se află în această situație: Timișoara, Pădureni, Jebel, Orțișoara, Moșnița Nouă, Sânmihaiu Român, Giroc, Pișchia, Săcălaz, Mănăștiur, Bucovăț, Mașloc, Lovrin, Giarmata, Ghiroda, Șag, Parța, Dumbrăvița, Peciu Nou.

Totodată, s-a decis ca desfășurarea simulării examenului de bacalaureat pentru liceele din Timișoara, Giroc și Lovrin să fie amânată pentru perioada 12-16 aprilie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Decizie de ultimă oră: În localitățile din Timiș în care rata depășește 6 la mia de locuitori, printre care și Timișoara, cursurile se desfășoară online

  1. Bine ca mall-urile sunt deschise si scolile inchise!!!!! Sa va fie risune! Va bateti joc de o generatie de copii!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *