Decesul unei paciente care a născut la Maternitatea „Bega” provoacă acuzații grave. Familia susţine că actul medical ar fi fost condiționat de unele ”recompense” financiare

maternitatea bega

La adresa medicilor de la Maternitatea ”Bega”, din cadrul Spitalului Județean Timișoara, au fost aduse acuzații grave din partea familiei unei paciente care a decedat joi dimineață. Aceștia susțin că actul medical ar fi fost condiționat de unele ”recompense” financiare.

Este vorba despre o femeie de 35 de ani care, în data de 8 martie, a adus pe lume pe cale naturală un copil și care, joi, a pierdut lupta cu moartea.

Citeşte şi: O clinică de top din Szeged oferă servicii medicale complexe românilor suferinzi. Cum vă puteţi programa

”Pacienta a fost monitorizată în sala de naștere și a apărut o sângerare pe care cadrele medicale au încercat să o controleze prin mijloace medicamentoase. Femeia a fost transferată apoi în secția de terapie intensivă a clinicii, dar în timpul nopții s-a decis efectuarea unei histerectomii de necesitate (îndepărtarea pe cale chirurgicală a uterului) pentru a opri sângerarea.

Starea pacientei s-a agravat și a fost transferată la Spitalul Județean, însă în cursul dimineții de joi a intrat în stop cardiac și nu a mai putut fi salvată. În acest caz, vom constitui o comisie care să analizeze cum au fost respectate toate protocoalele. Femeia era la a șasea naștere și la a zecea sarcină. Din fericire, copilul este în stare bună. S-a născut cu o greutate mare, de 5.450 de grame.

În ceea ce privește acuzațiile, este exclus ca vreun medic să nu își permită să-și facă datoria din cauza părții financiare. Vom analiza însă toate aspectele în cadrul unei comisii”, a declarat managerul spitalului, Marius Craina, de profesie medic ginecolog.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Decesul unei paciente care a născut la Maternitatea „Bega” provoacă acuzații grave. Familia susţine că actul medical ar fi fost condiționat de unele ”recompense” financiare

  1. Cati ani ai Dana Istrat ? Chiar asa a declarat managerul spitalului ? Si de unde ai dedus ca este de profesie medic ginecolog ? Noi oamenii de rand credeam ca este inginer mecanic….. Bine ca ai afirmat cu ce se ocupa.

  2. Dr craina e cel mai bun medic ginecolog…in primul rand nu a acceptat bani niciodata si stiu sa va mai dau un exemplu cand a fost transferata o femeie de uegenta dintr-un alt oras la timisoara l-a sunat pe dnul doctor luand nr de la o cunostiinta iar dnul craina a venit de acasa necunoscand-o pe femeie,neacceptand nici un ban:)asta inseamna sa fi medic adevarat!
    Imi pare rau pt dna care a lasat 6copilasi in urma:( dar nu suntem medici si nu avem de unde sa stim ce s-a intamplat defapt.condoleante familiei

  3. Din pacate o femie a murit si sunt ferm convinsa ca a fost vina doctorilor,iar partea cu banii care au fost dati doctorilor este adevarata.Am trecut si eu printr o asemenea trauma si o umilinta imensa,cand l am nascut pe fiul meu cel mic,Am vrut sa uit toate acestea ,dar din pacate mereu vad ca mai moare cate o femeie si imi readuc aminte totul.Majoritatea doctorilor de la Spitalul Bega si nu numai sunt niste oameni fara suflet,care asteapta sa primeasca sume de bani,sau chiar sa pretinda sume de bani,pentru a asista la o nastere.Bineinteles ca ei nu vor recunoaste niciodata lucrul acesta,sunt niste mizerabili.

  4. Asa ceva nu e de trecut vederea. Faptul ca ai o diploma pe care scrie medic / doctor, nu iti da dreptul de a neglija o viata umana, nici nu iti ar trebui sa iti asigure evadarea de la consecinte. Este inadmisibil !! In caz ca apar cu vreo motiv nascocit, o minciuna pe fata, bazandu-se pe lipsa de cunostiinta a oamenilor, pe ignoranta si resemnarea lor, trebuie ridicata lupta pana la capat. E inadmisibil sa permiti unor indivizi, fie ei medici, sa ia viata – cel mai de pret lucru, pe care nimeni n-are dreptul sa ti-l ia, sa ti-l neglijeze, daca nu-si fac treaba cu profesionalism si nu sunt medici adevarati !! In conditia in care era femeia, avea nevoie de transfuzii de sange, i s-au facut ? s-a avut grija de normele ce trebuiau respectate ? s-a luat in considerare starea ei grava de sanatate ce necesita urgenta, nu frecare de menta si stat la barfa ? S-a facut interventia cu grija ? S-a acordat tratamentul corespunzator starii ei de sanatate ? Sunt toate intrebarile si aspectele pentru care trebuie trasi la raspundere. Unii medici trebuie sa inteleaga, ca oamenii cu alte profesii nu sunt idioti, chiar si in lipsa unei diplome ce atesta experienta medicala, prostia profesionala, umana si lipsa de respect face ca unii medici sa trateze cu ignoranta oameni ce gandesc mai mult ca ei si nu pot fi dusi de nasi cu minciuni ordinare !! A murit un om, nu s-a vestejit o floare.

Lasă un răspuns