Deblocarea pieței este marea așteptare a agricultorilor timişeni

Buboi Ligius

Seceta prelungită a făcut ca producția din acest an să nu fie deloc una mulțumitoare pentru agricultori. Dacă, în mod normal, se obțineau producții de 7.000-10.000 kg/ha, anul acesta avem producții doar de 3.000-5.000 kg/ha.

Drama fermierilor este accentuată de faptul că prețul la porumb este foarte mic, în comparație cu alți ani, doar 0,55 lei/kg.

Cosmin Buboi, coordonatorul PNL al Zonei 3 Jimbolia, spune că agricultorii nu reușesc să-și acopere cheltuielile de producție, tocmai din cauza acestui preț derizoriu.

La grâu, avem de-a face cu un fenomen și mai ciudat: dacă la recoltare prețul era 0,73 lei/kg, acum a scăzut la 0,60 lei/kg.

”Oamenii nu au cui să vândă și așteaptă ca marii achizitori să vină cu un preț corect. Ne place, nu ne place, ei dictează piața, din păcate. Dacă aceasta se va debloca, vom avea un preț corect, pentru ca agricultorii să fie mulțumiți. Acesta este lucrul cel mai important”, a declarat Buboi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Deblocarea pieței este marea așteptare a agricultorilor timişeni

  1. cred ca ar trebui instalate cat mai multe pompe legate la panouri fotovoltaice,astfel incat sa se poata iriga cat mai multe terenuri chiar daca nu au acces la energie electrica.In timis panza freatica e aproape de suprafata si pot fi sapate rapid multe puturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *