„Actualul sistem nu poate stopa abandonul școlar”, este părerea consilierului județean Nicolae Bitea

Urmărit penal pentru dare de mită, Nicolae Bitea, membru în BPJ al PNL Timiș, se autosuspendă din partid

Se vorbește tot mai des de stoparea abandonului școlar și de cuprinderea unui număr tot mai mare de copii într-una dintre formele de învățământ. Consilierul județean Nicolae Bitea, prim-vicepreședinte TNL, spune că acest deziderat este foarte lăudabil, însă actualul sistem nu se pliază pe nevoile cursanților:

”Este foarte bine ca tot mai mulți tineri să meargă la școală, dar nu trebuie să facem din asta doar un exercițiu de imagine. Constat că se pune prea mult accent pe formă, neglijându-se fondul. Avem tineri care termină facultăți, ba chiar și studii de masterat, dar lucrează ca barmani sau ca lucrători comerciali. Nu este o rușine, dar sistemul de învățământ trebuie să aibă corespondență pe piața muncii, iar cel care face o anumită școală să aibă măcar speranța, dacă nu chiar garanția, că își poate găsi un loc de muncă în domeniu. La fel se întâmplă și la învățământul primar. Merg copiii la școală încă de la cinci ani, dar noi nu am reușit să creăm programe after-school accesibile omului de rând. Sistemul trebuie să se plieze după nevoile cetățenilor, nu invers”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “„Actualul sistem nu poate stopa abandonul școlar”, este părerea consilierului județean Nicolae Bitea

  1. Doamne ajuta! A iesit si Bitea la atac…dar cu ce? Cu un articol platit. Stimate domn politician BITEA NICOLAE crezi ca vei mai obtine voturi folosindu-te de tinerii pe care i-ai prostit? Omu crede o data, de 2 ori daca e naiv, dar sa fi prost sa mai crezi ca Bitea are cuvant. Esti genul de politician ca (Balas, Andea, etc…) Schimba-te cat mai poti si nu mai fa promisiuni!

Lasă un răspuns