De la 1 iulie adio ştampilă

stampila

Reprezentantii mediului de afaceri continua sa ceara aplicarea unor masuri de simplificare a modului in care functioneaza procedurile fiscale si cer reguli mai simple cand vine vorba de Codul fiscal.

In acest context, Ministerul Finantelor Publice a promis eliminarea stampilei incepand cu 1 iulie 2015.

„Odata cu acest nou Cod Fiscal, zona de fiscalitate e cumva acoperita. Cred ca pasul logic urmator ar fi cel al simplificarii administrative. Aici vorbim de lucruri extrem de concrete: de ce este nevoie de stampila? (…) Nu stiu daca ne putem imagina o Romanie fara stampila, dar e deja o realitate in Republica Moldova. Ne-a luat-o inainte, de trei luni au aceasta reglementare, au scos stampila. Cred ca mai sunt doua tari in Uniunea Europeana in acest caz: Romania si Bulgaria”, a declarat marti Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM-uri, informeaza Capital.ro.

Aceeasi sursa informeaza ca omul de afaceri Marius Ghenea a declarat ca in multe tari ale Uniunii Europene „oamenii nu stiu ce e aia stampila”.

Totodata, Florin Jianu a semnalat ca sunt in continuare necesare noi modificari referitoare la capitalul social al unei firme, suma de 200 lei fiind prea mica.

„Cred ca trebuie sa avem o economie moderna, in care sa intri in economie sa te coste un euro, dupa care, prin lege, sa se impuna obligativitatea ca nivelul capitalului social sa fie legat de cifra de afaceri. E foarte simplu de facut acest lucru. Nu mai vorbim de infiintare. Daca in Marea Britanie sau alte tari este posibila infiintarea unei firme in zece minute, cred ca in era digitala e posibila aceasta infiintare si la noi”, a mai adaugat acesta, potrivit Agerpres.

Pe aceasta tema au fost deja loc intalniri cu ministrul Finantelor Publice, fiind asteptate propuneri de simplificare a reglementarilor actuale.

In aceasta privinta, potrivit Capital.ro, Dragos Anastasiu, președintele TUI Travel Center, a declarat:

„Sunt multe exemple, pe fiecare domeniu in parte. Va dau un exemplu: conditionarea unei autorizatii de construire de acordul vecinului – e o nenorocire in Romania, pentru ca nimeni nu da acordul decat conditionat cu diverse facilitati”.

stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *