De ce sunt atât de fascinanți ”dinții de fierăstrău” ai lui Nicolae Robu

Robu, atac dur la adresa lui Fritz: "DNA - e timpul să vină şi să îl ia!"

Nicolae Robu nu trece prin cea mai fericită perioadă din punct de vedere al propriei imagini. Mass-media a taxat, în aceste zile, unele derapaje ale sale, așa cum este firesc într-o societate democratică. S-a iscat o polemică între presa locală și primarul Timișoarei, una care nu este însă la prima ediție. Astfel de dispute au mai existat, chiar destul de multe.

Nu înseamnă că relația nu a funcționat. Ca să păstrăm limbajul acestor zile, a fost a colaborare în ”dinți de fierăstrău”, cu suișuri și coborâșuri. Dar, indiferent de probemele lui Robu cu jurnaliștii, în această ecuație nu are ce căuta factorul politic, care vrea să se folosească incorect de relația lui Robu cu presa pentru a-și crea capital electoral.

CITEŞTE ŞI: Un fost rector al Politehnicii a adus primăvara în Timișoara lui Nicolae Robu

Lucrurile sunt cu atât mai scandaloase cu cât vin din partea unui partid cu accente tot mai puternice de intoleranță, de discriminare, mârlănie și limbaj suburban, care nu admite să existe și alte păreri, indiferent de registrul în care are loc discuția.

Este vorba de USR, iar cel care vrea să se folosească de divergențele primarului cu mass-media este Dominic Fritz, contracandidatul lui Robu la următoarele alegeri. Acesta a făcut o postare în care a încercat să speculeze din punct de vedere politic lipsa de deschidere a lui Nicolae Robu față de anumiți jurnaliști.

CITEŞTE ŞI: Nebunie totală pe piața materialelor de construcții din Timișoara

La prima vedere, nu e un lucru rău, numai că dacă stai și analizezi, o să vezi că această pretinsă solidaritate cu presa vine din partea unor politicieni care reacționează extrem de agresiv atunci când sunt criticați, care nu permit în ruptul capului și alte puncte de vedere, care își cenzurează propriile conferințe de presă (tăind din transmisiunile pe rețelele de socializare toate întrebările, nu doar cele incomode), care mobilizează toate structurile de partid pentru a-i toca mărunt pe cei care au alte opinii, nu-ți mai vine să te bucuri de o asemenea solidaritate.

CITEŞTE ŞI: Furtuni violente lovesc România. Cât de cald se face, unde plouă. Cum va fi vremea în Banat

Robu nu este cel mai bun comunicator în relația cu presa, dar tare mă tem că pe lângă un primar de la USR, s-ar putea ca edilul actual să ni se pară un etalon de deschidere și transparență și să ducem dorul acelor ”dinți de fierăstrău” care tot timpul sunt de preferat unui V ce nu ajunge niciodată pe platou.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “De ce sunt atât de fascinanți ”dinții de fierăstrău” ai lui Nicolae Robu

  1. Citat din articol-„Robu nu este cel mai bun comunicator în relația cu presa”… adica pe dumneata, Silviu Florescu nu te-a deranjat cand v-a facut,la gramada, dom’ primar „lichele cu suflet negru”, „paraziţi”, „idioţi”, „ticăloşi”, „mizerabili” „prostituaţi”, „minţi întunecate”, „penibili”… le consideri niste erori de comunicare?

    Daca disperarea e mare as sugera sa puneti rubrica de „Decese si comemorari” si in online, mai creste numarul de vizitatori.

  2. Conform explicatiilor date de prof.dr. Streinu- Cercel, actiunile tip pandemic,au specificitatea”dinti de ferastrau’ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.